La iniţiativa unei gălăţence, evenimente pentru comunitatea românească din Marea Britanie

La iniţiativa unei gălăţence, evenimente pentru comunitatea românească din Marea Britanie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Lupta împotriva cancerului la sân şi barierele pe care le întâmpină antreprenorii în Marea Britanie - două realităţi pe cât de dureroase, pe atât de prezente - au constituit motivele pentru care, la iniţiativa gălăţencei Diana Stroia Matthews, Romanian Women in UK s-a întâlnit cu comunitatea românilor din Wales.

"Când români cu interese comune şi gânduri frumoase se întâlnesc în acelaşi loc, se întâmplă lucruri fascinante!", afirmă cu tărie, într-un comunicat de presă, Romanian Women in UK (RWinUK), care s-a întâlnit în weekendul 21-22 octombrie 2017 cu comunitatea românilor din Wales. "La invitaţia Dianei Stroia Matthews, o româncă cu iniţiativă care-şi dedică timp important activităţilor în folosul comunităţii din Ţara Galilor, reprezentantele RWinUK au participat la două evenimente, care au avut un impact pozitiv şi prin care s-au legat şi dezvoltat prietenii, idei şi parteneriate", afirmă organizaţia.

Diana Stroia-Matthews este o gălăţeancă despre care aţi putut citi deja în ziarul "Viaţa liberă" la începutul acestui an, când participa, weekend de weekend, la manifestările de solidaritate cu românii care protestau în ţară împotriva corupţiei. În vară, Diana a participat, la Londra, la cea de-a doua ediţie a Zilei Universale a Iei, organizată de Romanian Women in UK. Şi iat-o acum în postura de iniţiatoare şi organizatoare a două evenimente importante: "Pink O’Clock" şi "Business Networking For Romanian Entrepreneurs".

Semnal de alarmă

"Ne-am bucurat şi suntem profund emoţionate de româncele deosebite pe care le-am întâlnit sâmbătă seara la Swansea, la primul eveniment în Ţara Galilor, pe care l-am dedicat luptei împotriva cancerului la sân. Acesta este un subiect extrem de delicat, care afectează milioane de femei din întreaga lume, fiind a doua cauză de mortalitate în rândul femeilor. "Pink O’Clock" şi-a atins scopul de a trage un semnal de alarmă în lupta împotriva acestui tip de cancer şi de a aduce în acelaşi loc românce, plecate de mai mult sau mai puţin timp din ţară, care rezonează cu dragoste şi sensibilitate la limba şi cultura românească", ne-a declarat Veronica Costache, co-fondator RwinUK.

Despre bariere

Cea de-a doua zi a întâlnirii cu comunitatea a fost dedicată mediului asociativ şi antreprenorilor din Wales. Într-o locaţie deosebită, pusă la dispoziţie de George Enescu, proprietarul hotelului "Jolyon", evenimentul Business Networking s-a bucurat de un real succes, fiind prima întâlnire de acest gen din Ţara Galilor. Ceea ce a acaparat atenţia participanţilor a fost prezentarea Dianei, Finance Director Comcen: "Barierele pe care le întâmpină antreprenorii în UK" - o prezentare cu un subiect de actualitate pentru emigranţi în special şi adaptat mentalităţilor şi culturii romanilor. "M-am bucurat de răspunsul pozitiv şi de venirea reprezentantelor RwinUK pentru a ne întâlni şi dezvolta proiecte benefice în sprijinul comunităţii româneşti de aici. Ne-am bucurat cu mare drag de prezentarea Alinei Balaţchi. Alina este una dintre fondatoarele RWinUK, antreprenor, cea care a înfiinţat myRO Aplicaţia Diasporei, aplicaţie dedicată în a oferi suportul comunitar necesar oricărui român aflat departe de casă: informaţii practice, servicii, anunţuri, invitaţii la evenimente, pe orice telefon. Am fost fascinaţi şi plăcut impresionaţi de aplicaţie, de prezentare, arătând că, dacă vrei şi treci de barierele care inevitabil îţi apar în cale, reuşeşti să-ţi împlineşti visul. Evenimentele sociale şi culturale pe care RWinUK le iniţiază sunt de real folos în comunitate, fiind un liant identitar şi o inspiraţie pentru românii din diaspora", a declarat Diana, iniţiatoarea şi organizatoarea evenimentelor.

Romanian Woman in UK

"Femei românce, de varii profesii, care locuiesc în Marea Britanie, s-au adunat sub un singur drapel, tricolorul românesc", aceasta ar fi, pe scurt, definiţia Romanian Women in UK, pe care ne-a oferit-o gălăţeanca Diana Stroia Matthews. Potrivit informaţiilor de pe pagina de Facebook, organizaţia RWinUK are ca obiectiv "susţinerea şi promovarea femeilor din diverse comunităţi, prin intermediul unei game variate de servicii, cu scopul de a le inspira şi determina să fie împlinite personal şi profesional, în domenii de interes: dezvoltare personală, educaţie şi business".

Informare, sprijin, promovare

Organizaţia Romanian Women in UK îşi propune, în primul rând, informarea şi sprijinirea femeii în procesul de integrare socială, educaţională şi economică, integrarea femeilor în societatea britanică, dar şi să inspire dezvoltarea personală. Pe lângă susţinerea şi promovarea femeii antreprenor, promovarea femeilor de succes, organizaţia este implicată în prevenirea izolării sociale, în combaterea discriminării şi agresivităţii de vârstă şi naţiune şi în sprijinirea proiectelor organizaţiilor caritabile din România.

Succes deplin la prima întâlnire

Spirit antreprenorial, ingeniozitate, profesionalism, seriozitate, dar mai ales implicare, sunt doar câteva din calităţile românilor aflaţi în Marea Britanie, care s-au făcut din plin simţite în cadrul evenimentelor organizate de gălăţeanca Diana Stroia Matthews. "Am întâlnit românce deosebite, cu viziune apropiată de valorile care ne reprezintă ca organizaţie şi cu care vom putea dezvolta proiecte benefice comunităţii româneşti din Marea Britanie!", mărturiseşte RWinUK, după prima întâlnire cu comunitatea din Wales.

Citit 3912 ori Ultima modificare Joi, 02 Noiembrie 2017 01:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.