Mătcaşii, foarte interesaţi de ajutoarele de minimis

Mătcaşii, foarte interesaţi de ajutoarele de minimis
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Aproximativ 120 de producători din zona Matca au participat joi, 11 ianuarie, la o întâlnire organizată la ei „acasă”, cu specialişti din Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Galaţi, Unitatea Fitosanitară Galaţi şi Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor. Scopul întâlnirii l-a reprezentat informarea fermierilor din zonă cu privire la ajutoarele de minimis care vin în sprijinul lor, schemele de ajutor şi subvenţiile APIA pe anul 2018 pentru sprijinul cuplat. Unul dintre cele mai importante subiecte abordate a fost cel al ajutorului de minimis pentru susţinerea producătorilor de roşii în spaţii protejate. 2017 a fost un an de succes la acest ajutor, iar pentru 2018 s-au arătat interesaţi şi mai mulţi fermieri. Se va acorda suma de 3.000 de euro cultivatorilor de tomate în spaţii protejate care au o suprafaţă de minimum 1000 mp, o producţie de cel puţin 2 kg/mp şi care fac dovada valorificării producţiei în perioada ianuarie-mai sau noiembrie-20 decembrie.

Fermierii care vor să crească porci din rasele Mangaliţa şi Bazna au primit informaţii generale despre respectivul ajutor de minimis şi despre criteriile pentru acordarea sumelor.

La subiectul uneia dintre cele mai substanțiale subvenții europene, sprijinul cuplat, s-au prezentat termenele de depunere a documentelor justificative la APIA, iar specialiştii din cadrul Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor le-au vorbit fermierilor despre calitatea seminţelor româneşti. Reprezentanţii Unităţii Fitosanitare Galaţi au menţionat care sunt tratamentele de sezon şi când trebuie aplicate, precum şi despre condiţiile de manipulare.

Citit 1978 ori Ultima modificare Vineri, 12 Ianuarie 2018 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.