Calificări şi recalificări gratuite

Calificări şi recalificări gratuite
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Patru cursuri de calificare sau de recalificare se vor desfăşura, în perioada următoare, la Grupul Şcolar „Anghel Saligny”. 96 de persoane, atât femei, cât şi bărbaţi, vor avea şansa să se instruiască, fără costuri, în meseriile montator pereţi şi plafoane din ghips-carton, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze ori în cele de lucrător social şi lucrător în comerţ.

Câştigătoare a unei finanţări din Fondul Social European (FSE), instituţia de învăţământ a lansat, luni, proiectul „Mereu în competiţie numai prin participare continuă la formarea profesională în domeniul construcţiilor, al asistenţei sociale şi al comerţului”.

Cu această ocazie, la grupul şcolar s-au aflat reprezentaţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, ai diverselor firme locale, precum şi ai partenerului din proiect, Asociaţia “Centrul pentru Formare Profesională şi Dezvoltare Regională” Constanţa.

„Le propunem celor angajaţi ca necalificaţi cursuri de calificare, iar celor care vor să îşi asigure un loc de muncă un curs de recalificare. Totul ca să preîntâmpine sau să administreze eficient schimbările viitoare de pe piaţa muncii. Cursurile vor începe în ianuarie 2010. Până atunci pot afla mai multe informaţii de la punctele mobile care vor fi amplasate în oraş”, a explicat Nicoleta Constantin, manager al proiectului şi director al grupului şcolar.

Valoarea eligibilă a proiectului derulat în cadrul Proiectului European “Investeşte în oameni” prin POS-DRU 2007-2013 este de 1.156.330 lei.

Defalcat, valoarea eligibilă a finanţării nerambursabile acordate din FSE este de 1.096.614,10 lei, a celei acordate din bugetul naţional - 33.915,90 lei, iar contribuţia eligibilă a beneficiarului, cu sprijinul Consiliului Local Galaţi, de 25.800 lei.

Citit 1242 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.