Cine va cheltui 90 de milioane de euro?

Cine va cheltui 90 de milioane de euro?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Constructorul care va reface drumurile judeţene, comunale şi săteşti din zona Galaţi-Brăila va fi anunţat în curând de Ministerul Dezvoltării Regionale *

Două drumuri judeţene şi mai multe drumuri comunale şi săteşti din 17 localităţi rurale gălăţene vor fi refăcute în următorii doi ani cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

Pe listă se află trei sectoare de drum de pe DJ 251 Galaţi-Tecuci, două tronsoane de pe DJ 253 Cudalbi-Băleni şi porţiuni de drum comunal şi sătesc de pe raza comunelor Cudalbi, Movileni, Cavadineşti, Drăgăneşti, Nicoreşti, Tuluceşti, Cerţeşti, Barcea, Brăhăşeşti, Matca, Gohor, Independenţa, Rediu, Bălăşeşti, Corni, Griviţa şi Ghidigeni.

În total va fi refăcut covorul asfaltic pe o lungime de 161,34 de kilometri. Odată cu acesta vor fi reabilitate podurile şi podeţele aferente. Totul va costa 199,3 milioane de lei, fără TVA.

Constructorii au putut depune oferte până luna trecută, când ministerul condus de Elena Udrea a făcut şi selecţia. Numele câştigătorului urmează să fie anunţat în perioada imediat următoare.

El va primi, la pachet, şi lucrări de asfaltare în judeţul Brăila, în valoare de 178,6 milioane de lei, fără TVA. Acolo va reasfalta 161,32 de kilometri de drumuri judeţene, comunale şi săteşti.

În total, firma căreia îi va fi atribuit contractul pentru zona Galaţi-Brăila va primi de la MDRT 377,9 milioane de lei, adică aproape 90 de milioane de euro, fără TVA.

Lucrările fac parte din proiectul „10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi de interes local”, inclus în Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii. Sunt propuse pentru asfaltare drumuri din aproape toate judeţele ţării.

Deocamdată, însă, nu se ştie decât cine le va asfalta pe cele din judeţele Suceava şi Botoşani. Este vorba de asocierea Tehnostrade-Spedition UMB la preţul de 551,9 milioane de lei, fără TVA. Firmele sunt controlate de unul dintre regii asfaltului din România, Dorinel Umbrărescu.

Citit 1292 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.