„Deraierea” de 21 de zile

„Deraierea” de 21 de zile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Toţi cei 1.800 de angajaţi de la CFR Marfă Galaţi vor intra, de luni, pentru o perioadă de 21 de zile, în şomaj tehnic, ca urmare a unei decizii care va afecta angajaţii companiei din întreaga ţară.

Ceferiştii vor încasa în cele 21 de zile un procente de 75 la sută din salariul de încadrare, după cum ne-a explicat Viorel Istrate, liderul sindical al Sindicatului Mişcare Comercial Galaţi.

„Această decizie s-a adoptat la nivel naţional, la Galaţi urmând a intra în şomaj tehnic, în diverse etape, toţi cei 1.800 de salariaţi. Este vorba despre o perioadă de 21 de zile. Trebuie precizat însă că în fiecare subunitate în parte se vor întocmi grafice şi în funcţie de aceste grafice plecările în şomaj tehnic se vor face eşalonat”.

„Pe toată această perioadă, muncitorii se vor afla la dispoziţia companiei, aşa cum prevede Codul Muncii”, a declarat Viorel Istrate.

Sindicalistul ne-a mai spus că s-a recurs la această decizie ca urmare a scăderii drastice a volumului de lucru în 2009, faţă de anul trecut, în întreaga ţară. Este pentru a doua oară când se adoptă o astfel măsură, după ce, în luna iulie, angajaţii CFR Marfă plecau în şomaj tehnic pentru 26 de zile.

„Dacă în vară volumul de activitate se redusese cu peste 40 de procente, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, acum ne situăm undeva pe la 36 - 37 la sută. Nu este o creştere importantă, dar poate fi considerat un semn de ameliorare”, ne-a mai spus Istrate.

Citit 1366 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.