Ghişeul virtual, o alternativă reală de a face plăţi către Fisc

Ghişeul virtual, o alternativă reală de a face plăţi către Fisc
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Contribuabilii din judeţul Galaţi au posibilitatea să-şi îndeplinească obligaţiile de plată datorate bugetului de stat consolidat prin intermediul ghişeului virtual de plăţi. Această modalitate de plată online a obligaţiilor fiscale  a fost implementată la nivelul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Galaţi  (AJFP) şi al serviciilor fiscale teritoriale, reiese dintr-un document prezentat de AJFP în cadrul Comisiei de Dialog Social de pe lângă Prefectura Galaţi.

Pentru a putea face plăţi online prin intermediul platformei ghiseul.ro, accesează site-ul www.ghiseul.ro/ghiseul/public şi autentifică-te cu username şi parolă, pe care le poţi obţine de la primăria în raza căreia ai domiciliul. Dacă nu le-ai primit, îţi poţi crea un cont pe site-ul ghiseul.ro, accesând meniul "Solicitare date de acces" şi poţi efectua astfel plăţi către bugetul de stat consolidat. Autentificarea cu parolă îţi permite consultarea obligaţiilor de plată datorate instituţiilor înrolate şi achitarea acestora. Sunt acceptate la plata online cardurile bancare Visa, Visa Electron, MasterCard şi Maestro, emise de orice bancă, informează AJFP Galaţi. Ai însă şi posibilitatea de a efectua o plată fără autentificare. În această situaţie, poţi efectua plata totală, dar fără vizualizarea detaliilor privind defalcarea sumelor pe obligaţiile de plată.

Aproape că nici nu mai e nevoie să o spunem: accesezi ghiseul.ro şi nu mai trebuie să stai la cozi sau să mergi la sediul instituţiilor publice. Economiseşti timp, resurse şi o faci comod şi la orice oră, electronic, pentru că ghiseul.ro este disponibil 24 de ore 24 şi şapte zile din şapte, cu excepţia perioadelor de mentenanţă sau de intervenţie tehnică asupra sistemului, care se anunţă pe site.

Reprezentanţii AJFP afirmă că plăţile online cu cardul bancar prin ghiseul.ro sunt complet securizate: "Datele de card completate şi trimise prin internet sunt criptate, iar autorizarea plăţilor se face prin procesatori externi. Ghiseul.ro nu preia, nu prelucrează şi nu stochează în niciun fel date referitoare la cardurile bancare. Agenţia pentru Agenda Digitală a României, în calitate de operator al Ghiseul.ro, nu solicită informaţii privind plăţile şi cardurile utilizatorilor şi nici date de acces în sistem. Aceste date nu vor fi solicitate prin e-mail, telefonic sau prin alte mijloace de către operatorul sistemului".

Citit 3421 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Martie 2018 22:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.