Doar opt la sută dintre gălăţeni îşi plătesc on-line taxele locale

Doar opt la sută dintre gălăţeni îşi plătesc on-line taxele locale
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Doar aproximativ 9.000 de persoane îşi plătesc on-line taxele şi impozitele locale, ceea ce reprezintă doar opt la sută din totalul contribuabililor înregistraţi în municipiul Galaţi. "Este foarte puţin faţă de aşteptările noastre, dar este mult mai mult faţă de alte oraşe, chiar faţă de municipiul Bucureşti", a declarat Daniel Stadoleanu, directorul Direcţiei Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale, într-o şedinţă recentă a Comisiei de Dialog Social. Deşi numărul celor care aleg să nu mai piardă timp la ghişee şi să evite cozile, achitându-şi on-line obligaţiile fiscale, este extrem de mic, municipiul Galaţi se află în topul oraşelor cu cei mai mulţi contribuabili care-şi plătesc on-line taxele şi impozitele locale. În 2016, oraşul nostru a ocupat chiar locul 1 în ţară. "Opt la sută este un procentaj foarte bun, faţă de ce este în restul ţării. Nu s-a mai făcut un top anul acesta, dar cred că suntem în continuare în frunte", ne-a spus reprezentantul Primăriei. În opinia sa, gălăţenii "fug" de plăţile on-line din cauza neîncrederii în sistemul electronic de plăţi, în ciuda faptului că acesta este securizat, iar impozitele şi taxele locale se pot achita on-line extrem de confortabil, de oriunde ai fi.

Citit 1201 ori Ultima modificare Marți, 03 Aprilie 2018 17:41

2 comentarii

 • postat de BricoMan
  Miercuri, 04 Aprilie 2018 15:24
  5.13.202.***
  Comoditatea de a plati online poate dauna portofelului Dvs.
  Platit 2017 = 296 lei, cu reducerea de 16 lei
  De plata 2018 = 366 lei, cu restanta din 2017 de 16 lei si bonificatie 16 lei ... adica hai sa ne compensam putin :)
  Mers la ghiseu : o mica gresela in sistem, o ceva la culcalator, stat 30 min sa se dumireasca doamnele si platit in final pentru 2018 suma de 350 lei.
  Daca plateam online, comod de acasa, donam la primarie 16 lei. Si nu suma era problema dar macar sa vad ca se face ceva in oras cu banii nostri.
  Frumoasa dar scumpa viata a 2 persoane in orasul de la Dunare.
  Sarbatori Fericite !
  1
  2
  Raportează
 • postat de Maria
  Miercuri, 04 Aprilie 2018 10:27
  194.105.20.***
  Problema ramane la functionarii de la ghiseu. Am platit on line anul trecut chiria ANL. Pentru urmatoarea plata m-am dus la ghiseu si imi spune ca nu apar cu chiria platita! A dat abia atunci un refresh si a vazut ca am platit dar a inregistrat plata cu acea data si a trebuit sa platesc penalitati de intarziere! A spus ca ei cauta platile on-line doar o data pe luna. Am latit impozitle acum iarasi on-line si acum plata apare procesata in aceeasi zi. Sa speram numai de bine!
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.