PARCUL DE SOFT îşi caută viitorii chiriaşi pe Facebook

PARCUL DE SOFT îşi caută viitorii chiriaşi pe Facebook
Încărcarea, obiectivul prioritar al noului administrator, Igor Bejan
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Interviu cu Igor Bejan, administratorul Parcului de Soft

- Domnule Bejan, au existat nişte nelămuriri referitoare la creşterea salariilor angajaţilor Parcului de Soft, prevăzută în bugetul pentru acest an aprobat de Consiliul Local.

- Nelămuririle provin de la faptul că acea trecere a contribuţiilor de la angajator la angajat poate nu a fost explicată foarte bine în buget. Salariul nostru a rămas la nivelul anului 2017. Iar salariul mediu este simplu de făcut, pentru că avem trei salarii mari şi late: un salariu minim pe economie, al secretarei, o diferenţă infimă în plus pentru contabil şi salariul administratorului.

- Aceştia sunt toţi angajaţii?

- Parcul de Soft are trei angajaţi, momentan. Pe viitor, vom mai vedea.

- Şi câţi chiriaşi aveţi?

- Suntem la 70 la sută din capacitate. Chiriaşii sunt 32 de societăţi comerciale, numărul lor fluctuează, în funcţie şi de proiectele lor europene.

- Cât de competitivă este oferta Parcului de Soft pentru aceste firme? Mă refer la facilităţi, la costurile percepute, la chirii şi la toate celelalte.

- Sigur este competitivă, având în vedere că noi oferim servicii complete: pază 24 de ore din 24, curăţenie, sala serverelor - pe care toată lumea o poate folosi oricând, firmele nu au o grilă de consum - oricât ar consuma, tot aceiaşi bani plătesc, săli de conferinţe, sala multimedia. Sunt foarte multe servicii pe care zic eu că nu le găseşti oriunde.

- Ce chirie plătesc aceste firme?

- 11,5 euro pe metrul pătrat pe lună. Sunt alte companii care oferă undeva la 7-9 euro/mp/lună, poate mai bine poziţionate din punct de vedere al transportului în comun. Însă ei au şi costuri ascunse, de exemplu paza nu este inclusă în preţ, nici curăţenia, lumina... Noi oferim un pachet complet, punem omului la dispoziţie ceea ce are nevoie.

- Ce proiecte derulaţi în acest moment?

- Unul dintre ele, în care noi suntem parteneri, este un proiect pe bază de securitate cibernetică şi este în analiză. Iar al doilea pe care încercăm să-l implementăm este cu Agenţia de Dezvoltare Regională şi este despre dezvoltarea Parcului în sine. Luna trecută, am scris scrisoarea de intenţie, ne-au mai cerut nişte clarificări, un formular pe care trebuie să îl completăm... Aşteptăm. La nivel de proiect european, trebuie să vii cu o cotă-parte şi vom vedea ce opţiuni avem, în sensul că vom merge pe un proiect mai mic sau pe unul mai mare.

- Aţi intrat în pâine, ca administrator al Parcului de Soft, la începutul lunii martie. V-aţi stabilit vreun obiectiv prioritar?

- Prioritatea este să încarc Parcul, să ajungem la o încărcare de 99 la sută, ăsta e idealul, şi apoi dezvoltarea lui. Nu în ultimul rând, crearea a noi locuri de muncă, nişate pe ceea ce ne dorim noi, pentru că, după cum vedeţi, şi în alte oraşe foarte bine dezvoltate, IT-ul are o puternică influenţă asupra oraşului. Galaţiul are IT-işti foarte, foarte buni, care, din păcate, pleacă din oraş spre alte ţări şi chiar spre Bucureşti sau Cluj.

- Cum speraţi să ajungeţi măcar la un 90 la sută încărcare?

- Logica este simplă: dacă Parcul oferă serviciile pe care le oferă şi acum şi poate le îmbunătăţim în timp, dacă el arată în mod corespunzător, şi printr-o campanie pe Facebook, mai amplă, de promovare a Parcului, o campanie ţintită pe persoanele care au venit la un moment dat în parc sau care au participat la evenimente, posibili proprietari sau directori de companii, sper eu să ajungem la procentul acesta.

Citit 3129 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Aprilie 2018 10:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.