Activitate stopată la patru firme

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Monitorizarea şi controlul domeniilor de activitate cu risc fiscal ridicat (produse accizabile), a operaţiunilor de import/export, a achiziţiilor şi livrărilor intracomunitare, a comerţului en-gross şi nu numai a fost unul din obiectivele spre care s-a îndreptat constant efortul comisarilor Gărzii Financiare Galaţi, în perioada care a trecut de la începutul anului şi până acum.

În acest context de preocupări, unul dintre indicatorii urmăriţi de echipele de control  a fost monitorizarea zonelor de frontieră, a agenţilor economici care activează în acest perimetru. Concret, aşa cum reiese din datele pe care le-am obţinut de la conducerea instituţiei de control financiar-fiscal amintite, în perioada la care ne referim, au fost organizate şi monitorizate 45 de acţiuni cu un asemenea specific, iar numărul agenţilor economici selectaţi în baza analizei de risc a fost de 32.

Dintre aceştia, pentru un număr de patru, în urma ilegalităţilor descoperite, s-a dispus stoparea activităţii, iar în două cazuri au fost întocmite şi înaintate  sesizări către organele de cercetare şi urmărire penală.

Administratorii societăţilor la care au fost depistate nereguli au creat în cele din urmă un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 3.688.000 lei.

În acelaşi timp, reprezentanţii instituţiei de control financiar-fiscal amintite au dispus şi confiscări de mărfuri şi bani în cuantum de 173.000 lei.

Citit 828 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.