Garda Financiară, iarăşi la un SRL griviţean

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În afara Iveştiului, o altă localitate gălăţeană în care fiinţează societăţi ce dau de lucru comisarilor Gărzii Financiare – Secţia Galaţi este Griviţa.

Evident, nu despre localitatea respectivă ne propunem să vorbim, ci despre traiectoria ilegală a Societăţii Comerciale Atim As SRL. Aşa cum reiese dintr-o notă de constatare a instituţiei de control financiar-fiscal amintite, firma în cauză a fost căutată în mai multe rânduri la sediul social declarat, dar efortul respectiv a fost în zadar.

Totuşi, aşa cum reţinem din acelaşi document al Gărzii Financiare, după verificări încrucişate făcute asupra unui număr de 24 de societăţi localizate pe raza judeţelor Galaţi, Bacău, Ilfov, Călăraşi, Constanţa, Prahova, Olt şi a municipiului Bucureşti au fost descoperite facturi fiscale emise de reprezentanţii Atim As SRL Griviţa, documente „ce vorbesc” despre nişte livrări de ţeavă şi produse metalice în valoare totală de 3.233.470,00 lei (livrări făcute în 2008) şi de 205.740,45 lei (livrări făcute în 2009).

Da, tranzacţii comerciale au fost făcute, dar aşa cum se vede clar în baza de date a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), cei de la Atim AS n-au depus nicio declaraţie cu privire la obligaţiile de plată către bugetul de stat şi nici deconturi privind taxa pe valoarea adăugată, cel puţin până la data de 4 august 2009.

În plus, au mai fost obţinute date şi de la Comisariatul General al Gărzii Financiare. E vorba de date privind situaţia livrărilor şi achiziţiilor făcute de administratorii Sc Atim As în semestrul II 2008. Aceste informaţii fiind culese din rapoartele (declaraţii informative privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul României.)

Suma de informaţii a mai fost completată şi cu rezultatele obţinute în urma verificărilor specifice făcute de cadre ale Serviciului de Investigare a Fraudelor – Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi, instituţie cu care au colaborat comisarii Gărzii Financiare.

Toate aceste informaţii au fost centralizate în vederea estimării prejudiciului adus bugetului de stat prin neînregistrarea veniturilor, nedeclararea şi neplata obligaţiilor fiscale aferente.

Rezultatul? Prejudiciul total (constând în obligaţiile fiscale neonorate) cauzat de reprezentanţii societăţii controlate bugetului de stat, fiind de 1.011.532,48 lei, reprezentând TVA de plată în sumă de 549.117,63 lei şi impozit pe profit neplătit de 462.414,85 lei.

În fine, comisarii Gărzii Financiare au înaintat şi o adresă către Parchetul de pe lângă Judecătoria Lieşti cu privire la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Aşadar, altă societate cu răspundere limitată din Griviţa iese la suprafaţă, dar nu precum uleiul din apă, ci precum gunoiul…

Citit 584 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.