Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Prin Legea 84 din 4 aprilie 2018, perioada maximă pentru care un zilier poate presta activităţi pentru acelaşi beneficiar şi pentru activităţile din domeniul viticol a fost extinsă la maximum 180 de zile într-un an, în condiţiile în care perioada „standard” pentru care un zilier poate presta activităţi pentru acelaşi beneficiar este de 90 de zile într-un an calendaristic, ne informează şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, Cristian Mirică. Legea citată a extins şi lista domeniilor în care se poate presta activitate de către zilieri, cu următoarele categorii: restaurante (clasa 5610); alte activităţi de alimentaţie (clasa 5629); baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor (clasa 5630).
De asemenea, a fost creat cadrul legislativ primar pentru înfiinţarea agenţiilor de intermediere între cererea şi oferta de muncă pe piaţa muncii cu ziua, criteriile şi procedura de acreditare a acestora urmând să fie aprobate prin hotărâre de Guvern. Zilierii angajaţi prin intermediul unei agenţii de intermediere vor putea desfăşura activitate pentru acelaşi angajator pe o perioadă de maximum 180 de zile într-un an calendaristic (faţă de 90 de zile – perioada „standard”). Pentru veniturile realizate de zilieri, aceştia datorează impozit pe venit reţinut la sursă de plătitori. Nu se datorează contribuţii sociale (CAS şi CASS), mai menţionează şeful AJFP Galaţi.

Citit 1301 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Mai 2018 22:56

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro