News Alert. COMBINATUL siderurgic ArcelorMittal Galaţi are un NOU DIRECTOR general

News Alert. COMBINATUL siderurgic ArcelorMittal Galaţi are un NOU DIRECTOR general
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Bogdan Grecu a fost numit Director General al ArcelorMittal Galați (România) şi Skopie (Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei), potrivit unui comunicat de presă al companiei. Activitatea ambelor unităţi şi a celor incluse în „pachetul de separare” aferent afacerii Ilva va fi condusă de un "manager al unităţilor ţinute separat" şi monitorizată de un "împuternicit pentru supraveghere", numit în acord cu reprezentanţii Comisiei Europene.

"Toate activităţile noastre vor continua în mod obişnuit în următoarele luni de tranziţie şi de pregătire pentru vânzare", a spus Bogdan Grecu, Directorul General al Unităţilor ArcelorMittal Galați - Skopie.

"Bogdan va avea tot sprijinul meu în viitorul apropiat pentru a asigura o tranziţie lină şi o continuitate perfectă în toate activităţile noastre", a declarat Bruno Ribo, fost Director General al ArcelorMittal Galați - Skopie.

Bogdan Grecu, în vârstă de 41 de ani, a absolvit Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie cu un masterat în economie şi - începând cu 2001 – s-a alăturat echipei Combinatului Siderurgic de la Galați. Din 2012, a fost membru al Comitetului Director al ArcelorMittal Galați şi a coordonat diverse activităţi cum ar fi: audit intern, cumpărări, logistică, investiţii, I.T., automatizări, lanţ furnizor şi cerere. În 2015, Bogdan Grecu a fost numit director Demand&Supply în cadrul ArcelorMittal Galaţi.

Bruno Ribo, în vârstă de 55 de ani, a fost - din 2012 - Director General pentru Combinatele din Galați şi - ulterior – Skopie. El îl va sprijini pe noul Director General, în timpul fazei de tranziție.

Context general

După cum v-am informat în paginile ziarului „Viaţa liberă”, Comisia Europeană a aprobat săptămâna trecută, pe 7 mai, achiziţia de către Grupul ArcelorMittal a oţelăriei Ilva, din Italia. În baza normelor anti-trust, CE a aprobat „pachetul de compensare” propus de ArcelorMittal, ce include scoaterea la vânzare a unor unităţi europene, printre care şi combinatul siderurgic de la Galaţi.

În documentele sale oficiale privind decizia luată, CE precizează: „În ceea ce priveşte unitatea de la Galaţi, ArcelorMittal s-a angajat, de asemenea, să acorde sprijin financiar extinderii producţiei de oţel laminate la cald sub un nou cumpărător”.

„ArcelorMittal s-a angajat să organizeze un proces de vânzare deschis, nediscriminatoriu şi transparent al pachetului de cesionare, deschis tuturor potenţialilor cumpărători interesaţi. ArcelorMittal va notifica ulterior Comisiei alegerea unuia sau a mai multor cumpărători pentru active. Comisia va evalua dacă cumpărătorul/cumpărătorii au capacitatea (respectiv expertiza, resursele financiare etc.) şi determinarea de a continua să opereze şi să dezvolte unităţile de producţie pentru a deveni competitori activ ai concentrării ce apare în urma achiziţiei Ilva”. „Cu alte cuvinte, vânzarea unei unităţi către un cumpărător care ar planifica închiderea ulterioară nu ar fi o soluţie acceptabilă”, mai subliniază Comisia Europeană.

Citit 28710 ori Ultima modificare Luni, 21 Mai 2018 15:39

11 comentarii

 • postat de Rudibravo,1951
  Vineri, 18 Mai 2018 11:01
  82.137.15.***
  Investitorul strategic care ne-a adus pe cele mai înalte standarde de dezvoltare a tăiat o la Roma englezește Acum castanele din Furnalul care a mai rămas sunt scoase de un român care ori cât de patriot ar fi nu este angajat de Statul Român Deci că orice om angajat la firmă privată apară interesele Patronului și ale familiei sale Deci încet cu orga pe scări nu mai cântă Imnul Bucuriei
  1
  3
  Raportează
 • postat de Minus infinit ..srl .
  Joi, 17 Mai 2018 16:50
  108.245.201.***
  Cate-un pic cate-un pic , pan-no ramanea nimic .......
  Cate-un strop cate-un strop , pan-no ramanea deloc ....
  1
  6
  Raportează
 • postat de ell-anul
  Joi, 17 Mai 2018 12:36
  89.136.231.***
  Ce trebuie sa se intample se va intampla . Acest combinat NU are cum sa functioneze economic vorbind . Grecu Bogdan , om valoros dealtfel , va stinge ultimul lumina . Alti 3000 de someri , Galatiul va fi in colaps in urmatorii ani .
  4
  18
  Raportează
 • postat de Alexander leg. a V a Macedonica
  Joi, 17 Mai 2018 10:47
  109.96.78.***
  Cica , Sidex-ul a fost vandut pe o suma infima ,care nici aceea nu se stie daca a fost achitata . Datoriile combinatului au fost sterse de catre statul roman care a platit si salariile compensatorii la disponibilizarea salariatilor ,in total cca 3 miliarde dolari ! Este logic ca ,statul roman sa preia combinatul cu aceeasi suma ne platita si sa-l pregateasca de privatizare ... Cum ? Ca in timpul regelui Carol I : 51 % ramane Romaniei ,49 % investitorului !
  4
  16
  Raportează
 • postat de Terente...din Galati
  Joi, 17 Mai 2018 09:18
  86.34.180.***
  Imediat dupa revolutie, in Polonia conducerea lor "forja" poporul polonez cu terapia de soc care astazi a adus Polonia pe locul 20 in lume; la noi Iliescu si banditii sai au mers cu "nu ne vindem tara si noi muncim nu gandim" si avem rezulatul care-l vedem cu totii!
  1
  20
  Raportează
 • postat de mihai
  Joi, 17 Mai 2018 06:25
  194.105.20.***
  Inceputul sfarsitului ??
  4
  14
  Raportează
 • postat de costel
  Joi, 17 Mai 2018 06:23
  107.167.104.***
  cred ca era bine sa faca un inventar la ce au cumparat si pe ce bani in 2001 si ce lasa in urma.Toate instalatiile sunt la pamant cei care lucreaza in combinat stiu prea bine.
  2
  16
  Raportează
 • postat de Melinte Marian
  Joi, 17 Mai 2018 02:25
  86.136.147.***
  Planul lui Mittal prognozat de Sindicatul Solidaritatea de prin anii 2008 sa adeverit şi pa active ,pa mare investitor anunțat cu surle şi trânbițe pt ca "privatizarea" să meargă unsă conform celor din umbră dar in mare secret la Londra pe alt pământ decât cel pe care sa construit şi pt care au strâns cureaua şi suferit un popor mereu şi mereu umilit de alte popoare cu acordul oportuniştilor politici interni !
  Şi mai lăsați o încolo cu siguranța pe care incercați să o vopsiți cu ex Comisia Europeană e cu ochii pe noul cumpărător şi nu acceptă planuri eventuale de inchidere a fostului Sidex!!!
  :))
  Păi o siguranță şi mai mare a fost anunțată la cumpărarea de către indian Mittal şi cu toate astea Mittal a dovedit că nu a respectat nimic ,doar a incasat bonificații guvernamentale!
  Combinişti dormiți la adăpostul aşa zisei siguranțe Comiaia Europeană !
  Ştiți siguranțele astea se ard după anumite conjucturi,şi de fapt sunt create pt ați conferi siguranță doar mentală nu şi de efect .
  8
  12
  Raportează
 • postat de Galatean
  Joi, 17 Mai 2018 01:32
  89.137.62.***
  Un mare bravo dlui Bogdan Grecu care v-a demonstra că va conduce mult mai bine ca Bruno Ribo (care să nu se mai întoarcă)
  şi poate vom reuşi să vindem mai bine ca înainte şi deci să regrete amarnic Arcelormittal


  Mult succes !!
  12
  4
  Raportează
 • postat de Hyden
  Joi, 17 Mai 2018 00:06
  82.137.13.***
  Corabia incepe sa ia apa apa asa ca "directorii" incep sa o paraseasca
  3
  48
  Raportează
 • postat de galatean
  Miercuri, 16 Mai 2018 23:18
  68.184.16.***
  Asa s-au angajat toti politicienii ca sprijina vietuirea marelui combinat, incepand cu Nastase, continuand tot cu ai lui si acum tot culoarea rosie decide moartea combinatului. Paradoxul este ca galatenii tot pe astia-i voteaza....manipulare, prostie, incultura.
  6
  60
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.