News Alert. COMBINATUL siderurgic ArcelorMittal Galaţi are un NOU DIRECTOR general

News Alert. COMBINATUL siderurgic ArcelorMittal Galaţi are un NOU DIRECTOR general
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Bogdan Grecu a fost numit Director General al ArcelorMittal Galați (România) şi Skopie (Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei), potrivit unui comunicat de presă al companiei. Activitatea ambelor unităţi şi a celor incluse în „pachetul de separare” aferent afacerii Ilva va fi condusă de un "manager al unităţilor ţinute separat" şi monitorizată de un "împuternicit pentru supraveghere", numit în acord cu reprezentanţii Comisiei Europene.

"Toate activităţile noastre vor continua în mod obişnuit în următoarele luni de tranziţie şi de pregătire pentru vânzare", a spus Bogdan Grecu, Directorul General al Unităţilor ArcelorMittal Galați - Skopie.

"Bogdan va avea tot sprijinul meu în viitorul apropiat pentru a asigura o tranziţie lină şi o continuitate perfectă în toate activităţile noastre", a declarat Bruno Ribo, fost Director General al ArcelorMittal Galați - Skopie.

Bogdan Grecu, în vârstă de 41 de ani, a absolvit Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie cu un masterat în economie şi - începând cu 2001 – s-a alăturat echipei Combinatului Siderurgic de la Galați. Din 2012, a fost membru al Comitetului Director al ArcelorMittal Galați şi a coordonat diverse activităţi cum ar fi: audit intern, cumpărări, logistică, investiţii, I.T., automatizări, lanţ furnizor şi cerere. În 2015, Bogdan Grecu a fost numit director Demand&Supply în cadrul ArcelorMittal Galaţi.

Bruno Ribo, în vârstă de 55 de ani, a fost - din 2012 - Director General pentru Combinatele din Galați şi - ulterior – Skopie. El îl va sprijini pe noul Director General, în timpul fazei de tranziție.

Context general

După cum v-am informat în paginile ziarului „Viaţa liberă”, Comisia Europeană a aprobat săptămâna trecută, pe 7 mai, achiziţia de către Grupul ArcelorMittal a oţelăriei Ilva, din Italia. În baza normelor anti-trust, CE a aprobat „pachetul de compensare” propus de ArcelorMittal, ce include scoaterea la vânzare a unor unităţi europene, printre care şi combinatul siderurgic de la Galaţi.

În documentele sale oficiale privind decizia luată, CE precizează: „În ceea ce priveşte unitatea de la Galaţi, ArcelorMittal s-a angajat, de asemenea, să acorde sprijin financiar extinderii producţiei de oţel laminate la cald sub un nou cumpărător”.

„ArcelorMittal s-a angajat să organizeze un proces de vânzare deschis, nediscriminatoriu şi transparent al pachetului de cesionare, deschis tuturor potenţialilor cumpărători interesaţi. ArcelorMittal va notifica ulterior Comisiei alegerea unuia sau a mai multor cumpărători pentru active. Comisia va evalua dacă cumpărătorul/cumpărătorii au capacitatea (respectiv expertiza, resursele financiare etc.) şi determinarea de a continua să opereze şi să dezvolte unităţile de producţie pentru a deveni competitori activ ai concentrării ce apare în urma achiziţiei Ilva”. „Cu alte cuvinte, vânzarea unei unităţi către un cumpărător care ar planifica închiderea ulterioară nu ar fi o soluţie acceptabilă”, mai subliniază Comisia Europeană.

Citit 29274 ori Ultima modificare Luni, 21 Mai 2018 15:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.