Negocierile din combinat, în aşteptare

Negocierile din combinat, în aşteptare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începerea negocierilor la Combinat a fost amânată. Cu toate că sindicaliştii de pe platforma siderurgică ArcelorMittal Galaţi au tot vorbit zilele trecute despre faptul că negocierile pentru stabilirea contractului colectiv de muncă vor începe pe 2 noiembrie, până acum, administraţia nu le-a făcut reprezentanţilor salariaţilor nicio invitaţie la discuţii.

„S-a tot vehiculat această dată, dar iată că până acum nu am fost chemaţi la negocieri. Aşteptăm ca în următoarea perioadă acest lucru să se întâmple”, ne-a spus Gheorghe Tiber, preşedintele sindicatului Solidaritatea.

Trebuie precizat faptul că, legal vorbind, cei din administraţia Combinatului ar putea amâna data începerii negocierilor şi că nu există o obligaţie pentru demararea acestora mai devreme de termenul legal. Cu toate acestea, sindicaliştii aşteaptă ca acest lucru să se întâmple cât mai curând.

Strategii diverse

În ce priveşte strategiile de negociere, până acum nu se ştie clar decât faptul că sindicatele au o opinie comună doar în ceea ce priveşte forma noului CCM, fără ca aici să fie vorba şi despre capitolul salarizare.

În ultimele luni, atât FSS Metarom, cât şi Solidaritatea, cele mai importante structuri sindicale de pe platforma siderurgică, au vorbit despre intenţii diferite.

Pe de, o parte, cei de la FSS au susţinut că s-ar impune o creştere salarială cel puţin echivalentă cu rata inflaţiei, în vreme ce conducerea sindicatului Solidaritatea a vorbit despre crearea unui fond din sumele economisite în anii în care au existat vânzări şi producţie la un nivel ridicat, fond care să fie folosit pentru mărirea salariilor şi care să reprezinte o sumă cuprinsă între 10 şi 15 milioane de euro.

Citit 1275 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.