Al doilea val de şomaj tehnic la LTG 2

Al doilea val de şomaj tehnic la LTG 2
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A început al doilea val de şomaj tehnic la Laminorul de Tablă Groasă (LTG) 2 din ArcelorMittal Galaţi. După cum a anunţat liderul sindical al FSS Metarom de la nivelul uzinei, Enache Cristea, sunt afectaţi aproximativ 250 de salariaţi care vor fi plecaţi de la locurile de muncă zece sau cinci zile fiecare.

„Din 3 noiembrie, se află în şomaj tehnic alţi 250 de muncitori de la LTG2. Este vorba despre oameni care lucrează la ajustaj şi laminare. Unii dintre ei stau acasă 5 zile, iar alţii 10 zile, timp în care sunt plătiţi cu 85 la sută din salariu şi cu sporul de vechime şi sunt scutiţi de la plata contribuţiilor la bugetele de asigurări sociale”.

„Primul val de plecări a început în 23 octombrie, când 350 de oameni au fost trimişi în şomaj tehnic pentru câte zece zile fiecare. Ei au revenit deja la muncă", a declarat liderul sindical.

Enache Cristea a mai spus şi că decizia nu i-a afectat pe muncitorii de la mentenanţă, pentru că perioada în care nu există comenzi este folosită pentru efectuarea unor lucrări de reparaţie la laminor.

Deocamdată, muncitorii de la Laminorul de Benzi la Rece (LBR) nu au fost afectaţi de această decizie, cu toate că oficialii ArcelorMittal au anunţat că vor trimite în şomaj tehnic şi angajaţii de aici, pe fondul lipsei de comenzi.

Este pentru a doua oară anul acesta când angajaţii de la cele două laminoare intră în şomaj tehnic, după ce toţi siderurgiştii de la Combinat au fost afectaţi de o decizie similară care s-a aplicat pentru o perioadă de 10 zile.

Citit 1381 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.