Aproape 200.000 de români au depus online declaraţia unică

Aproape 200.000 de români au depus online declaraţia unică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 600.000 de persoane fizice au depus până acum declaraţia unică, din care online 190.000, de 3,5 ori mai multe decât anul trecut, informează Ministerul Finanţelor Publice. Reamintim, declarația unică trebuie depusă până mâine, 31 iulie 2018.

Formularul se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România sau din străinătate, și de cele care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri și aleg să plătească contribuția de asigurare de sănătate au, de asemenea, obligația de a depune declarația unică.

Declaraţia poate fi depusă online, prin intermediul aplicației care poate fi accesată la adresa https://declunica.anaf.ro/, cu numele de utilizator și parola contului personal din Spațiul Privat Virtual, prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro. De asemenea, declaraţia unică se poate depune și în format hârtie, direct la registratura administrațiilor fiscale ale ANAF, sau prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Pentru depunerea online a declarației unice până la 31 iulie 2018, se acordă o bonificație de 5 la sută din impozitul pe venit aferent anului 2018 și plătit integral până la 15 martie 2019. Bonificația se acordă corespunzător și pentru contribuțiile sociale datorate potrivit legii.

Nedepunerea la termenul prevăzut de lege de către persoanele fizice a Declarației Unice se sancționează cu amendă de la 50 la 500 lei.

Citit 1890 ori Ultima modificare Duminică, 29 Iulie 2018 17:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.