A doua rundă de negocieri în combinat

A doua rundă de negocieri în combinat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A doua rundă de negocieri a Contractului Colectiv de Muncă (CCM) de la ArcelorMittal Galaţi, care a avut loc vineri, la orele prânzului, a însemnat începerea efectivă a discuţiilor dintre patronat şi sindicate.

Şi de această dată, ponderea consistentă a discuţiilor a fost una mai degrabă tehnică. Potrivit liderului vicepreşedintelui FSS Metarom, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Sindicatului Democratic Metalurgistul (SDM), Nelu Macovei, au existat din nou discuţii în ceea ce priveşte componenţa comisiei de negociere a sindicaliştilor.

Dar s-a stabilit şi că la următoarele întâlniri reprezentanţii salariaţilor vor înainta propuneri ale formei pe care le va avea CCM.

„Putem spune că de această dată discuţiile au demarat efectiv. Am reiterat cererea unor documente economice pentru a ne putea stabili o strategie referitoare la cererile de majorări salariale şi am convenit ca la următoarele întâlniri să propunem o formă comună a contractului colectiv de muncă, exceptându-se capitolul salarizare”.

„Reprezentanţii Combinatului au cerut din nou să afle care sunt solicitările noastre la acest ultim capitol pentru a putea primi mandat de la conducerea companiei să negocieze”.

„Pe undeva, este de înţeles această cerere, însă trebuie precizat că nu putem formula cereri decât în funcţie de acele documente economice”, a spus sindicalistul, care a precizat că după încheierea şedinţei s-a încheiat şi un proces verbal în care au fost consemnate aspectele despre care s-a discutat.

Citit 1741 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.