Ulei curat, de Ghidigeni

Ulei curat, de Ghidigeni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Dacă e bine făcut, uleiul e un aliment sănătos * Tot mai puţini profesionişti în agricultură * „Cercetarea trebuie foarte bine pusă la punct”, precizează directorul fabricii de ulei de la Ghidigeni, ing. Nicolae Mănăilă * Produsele româneşti, în concurenţă cu  importurile *

Cu toate că lucrurile n-au mers în acest an ca la carte, iar vremea n-a prea ţinut cu agricultorii, recolta de floarea soarelui a fost una medie, ne-a spus directorul fabricii de ulei de la Ghidigeni, ing. Nicolae Mănăilă (FOTO 1).

În acest context, producţia de ulei s-a situat cam la nivelul celei din 2008, ceea ce e bine, apreciază producătorul. Din câte ne amintim noi, anul trecut n-au lipsit sticlele de ulei de pe rafturi şi probabil că nici în acest an nu le vom duce dorul.

Totuşi, nu doar cantitatea contează, ci şi calitatea produsului finit care ajunge în comerţ. Şi preţul e deosebit de important: la Ghidgeni, 3 lei şi 40 de bani litrul, cu TVA inclus.

Aliment sănătos, dacă ştii să-l faci

„Floarea soarelui este planta lăsată de Dumnezeu ca să facem ulei din ea. Dar ca să poţi ajunge la un produs de calitate îţi trebuie experienţă. Iar oamenii care se pricep cu adevărat sunt din ce în ce mai puţini”.

„Nici cercetarea în domeniu nu e bine pusă la punct în acest moment şi ar trebui făcut ceva în sensul asta. Alte şanse are pe piaţă o fabrică integrată, care se ocupă de tot, de la prelucrarea seminţei până la îmbuteliere”, apreciază producătorul.

„În plus, trebuie să spunem că, indiferent de dietă, uleiul este un produs sănătos, dacă este făcut aşa cum trebuie”, ne explică Nicolae Mănăilă.

Atenţie la reclame!

„Exportatorii bulgari bagă tot felul de produse la noi pe piaţă, care nu le fac deloc bine producătorilor români. Nici nu cred în reclamele astea care anunţă că uleiul conţine vitamina E sau cine ştie ce altceva. Astea sunt poveşti”, mai spune directorul fabricii de ulei de la Ghidigeni.  

Până la urmă, dumneavoastră alegeţi ce tip de ulei preferaţi! Totul este să fiţi bine informaţi şi să nu daţi mai mulţi bani pe imaginea alimentului decât pe calitatea sa.

Citit 4716 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.