Finanţări pentru românii care vor să facă afaceri în SUA

Finanţări pentru românii care vor să facă afaceri în SUA
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a lansat un program pentru finanţarea şi facilitarea accesului firmelor româneşti pe piaţa Statelor Unite. Programul Smart Start USA are un buget total de 500 milioane de dolari, de el urmând să beneficieze, anual, cel puţin 10.000 de IMM-uri şi antreprenori care doresc să intre pe o piaţă cu 320 milioane de consumatori. Printre partenerii programului se numără trei bănci comerciale, FNGCIMM şi Fondul Român de Contragarantare.

La Galaţi, prezentarea programului şi a platformei online de înscriere a avut loc, vineri, la Parcul de Soft, într-o sală arhiplină. "Vrem să creăm un ecosistem economic cu facilităţi pentru întreprinzătorii români, pentru a stimula producţia şi exportul. Le oferim şi multe facilităţi gratuite, pot participa la evenimente organizate de noi şi nu trebuie neapărat să acceseze un credit - iar dorinţa noastră este ca firmele româneşti care sunt implicate azi în zona de export şi de internaţionalizare să facă un pas înainte, să iasă din eşalonul doi şi trei şi să poată lucra direct cu clienţi şi parteneri externi", a spus fostul ministru.

"Vreau să-i felicit pe toţi cei care au curajul să pornească pe acest drum, au ajuns la momentul în care să-şi ia soarta în propriile mâini. Fiecare va deveni un om de afaceri, care, sper eu, să-şi dezvolte businessul", ne-a declarat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea.

Citit 1789 ori Ultima modificare Duminică, 07 Octombrie 2018 19:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.