Sidex, obiect de muzeu la Luxemburg

Sidex, obiect de muzeu la Luxemburg
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

ArcelorMittal, compania siderurgică care patronează combinatul siderurgic din Galaţi deţine la Luxemburg, acolo unde îşi are şi sediul central, un muzeu al metalului. Acesta se află la parterul Universităţii ArcelorMittal (entitate în cadrul căreia sunt formaţi specialişti în diverse domenii) şi este numită Discovery Gallery.

Spaţiile în care se află reprezentări grafice, diverse obiecte din metal care sugerează funcţionalitatea multiplă a acestui material şi zonele de proiecţie sunt marcate de o fâşie metalică care parcurge toate încăperile galeriei.

Unul dintre elementele centrale ale expoziţiei, una inedită, de altfel, este un fel de arbore genealogic, în care sunt prezente toate unităţile importante în grup. Acesta conţine şi o insignă care reprezintă combinatul de la Galaţi.

Cei care au organizat însă expoziţia numesc în continuare acest combinat SIDEX, el aflându-se pe aceeaşi linie cu alte unităţi din Europa. Este, de altfel, singurul element din această galerie care marchează în vreun fel faptul că acest combinat siderurgic face parte din compania ArcelorMittal.

Citit 863 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.