Încarci cartele, cumperi bilete, plăteşti facturi. Terminale de plăţi electronice la Galaţi

Încarci cartele, cumperi bilete, plăteşti facturi. Terminale de plăţi electronice la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Eşti la piaţă, ai uitat ce mai trebuia să cumperi, vrei să suni acasă, dar nu mai ai credit pe cartela telefonică? Caută un terminal ZebraPay şi cumpără credit! E simplu: alegi operatorul, introduci numărul de telefon şi apoi suma cu care vrei să-ţi încarci cartela.

În câteva luni, de la acelaşi terminal vei putea cumpăra şi bilete de tren, de autocar sau de spectacol. Tot acolo îţi vei putea plăti facturile.

Pont: păstrează bonul eliberat de terminal! Cu el vei putea beneficia de reduceri în câteva dintre cluburile, pizzeriile, spălătoriile auto şi saloanele de înfrumuseţare din oraş.

Harta terminalelor ZebraPay

La ora actuală, în Galaţi sunt 27 de astfel de terminale (vezi FOTO 2). Ele sunt instalate în unele dintre cele mai aglomerate locuri din oraş: magazinele Billa şi Kaufland, hipermarketurile Metro şi Real, Piaţa Centrală, Hala de legume-fructe, pieţele din cartierele Ţiglina 1, Micro 20 şi Micro 39, magazinul Plase Pescăreşti din Mazepa 2, magazinul Diverta, Biblioteca „V. A. Urechia”, Club Planet şi spălătoria auto Lantmen din Port.

Terminale ZebraPay se găsesc şi în facultăţi şi cămine, în condiţiile în care cartelele preplătite sunt folosite preponderent de către tineri. Locurile în care se află aceste terminale sunt Universitatea „Dunărea de Jos”, Corpul D al Facultăţii de Mecanică, Corpul Y al Facultăţii de Ştiinţa Calculatoarelor, Corpul SB al Facultăţii de Ştiinţe, Corpul F al Facultăţii de Ingineria Alimentelor, Corpul M al Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Corpul I al Facultăţii de Ştiinţe Economice, Corpul A al Facultăţii de Sport şi căminele B, C, G şi H din Complexul Studenţesc „Al. I. Cuza”.

Harta completă poate fi vizualizată pe www.eco-terra.ro, pagina de internet a firmei Eco-Terra SRL, cea care a adus terminalele ZebraPay în oraşul nostru. Administratorul, gălăţeanul Radu Oprea, spune că harta va fi actualizată ori de câte ori terminalele vor fi mutate dintr-un loc în altul sau atunci când ele se vor înmulţi.

„În total, avem 49 de terminale, dintre care doar 27 sunt montate în oraş. Celelalte 22 se află în depozit şi urmează să fie instalate. Gălăţenii pot urmări site-ul nostru pentru a vedea unde vor fi ele amplasate”, a declarat Radu Oprea.

Bonurile îţi aduc reduceri

Deocamdată, aceste terminale permit doar încărcarea cartelelor telefonice. Principiul de funcţionare e simplu. Alegi operatorul de telefonie mobilă, introduci numărul de telefon pentru care vrei să cumperi credit şi introduci valoarea dorită (cash sau prin card). Ea este nelimitată, dar nu poate fi mai mică de 6 lei la Orange, 16 lei la Cosmote şi 27 de lei la Vodafone. Taxa pe valoare adăugată este inclusă în preţ.

Atenţie! Terminalele nu dau rest. Singura modalitate de a-ţi recupera banii este aceea de a cere un bon cu cod de bare, pe care îl poţi folosi la o încărcare ulterioară.

Cu bonurile eliberate de terminalele ZebraPay după fiecare tranzacţie poţi beneficia de reduceri de 2 lei la fiecare pizza comandată de la „Cuptorul cu Lemne” din Aurel Vlaicu, la fiecare comandă de minimum 15 lei la Club Planet de pe strada Domnească sau la fiecare spălare integrală a maşinii la spălătoria auto Lantmen din Port.

De asemenea, bonul îţi aduce o reducere de 20 de lei la salonul de înfrumuseţare Gitana din Ţiglina 1. Programul de reduceri va fi implementat la toate terminalele ZebraPay până la 1 septembrie.

În curând, de la aceste terminale vei putea cumpăra şi bilete de tren şi de autocar, bilete la spectacole, melodii şi ringtone-uri sau licenţe software.

Tot de acolo vei putea cumpăra rovignete şi asigurări, îţi vei putea face abonamente la ziare şi reviste, îţi vei putea plăti taxele şi impozitele, amenzile şi, datorită cititorului de cod de bare, facturile la utilităţi.

„Economiile mele şi o ipotecă pentru afacere”

Pentru a aduce terminalele ZebraPay în Galaţi, administratorul Eco-Terra şi-a epuizat toate economiile şi a ipotecat un apartament. Investiţia s-a cifrat la 40.000 de euro. Banii şi-i va recupera mai târziu, de la Uniunea Europeană, căci afacerea este rodul unui proiect cu finanţare europeană la care Radu Oprea munceşte de anul trecut.

Citeşte articolul integral ÎN EDIŢIA TIPĂRITĂ a „Vieţii libere”

Citit 3956 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.