Politicile publice, evaluate de BERD

Politicile publice, evaluate de BERD
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Transparenţa percepută în elaborarea politicilor guvernamentale în cele 38 de ţări în care activează Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) nu s-a îmbunătăţit de la începutul deceniului, cu unele excepţii, cum ar fi Kazahstan, România şi Ucraina, se arată în raportul anual de tranziţie publicat de BERD, transmite Reuters.

Raportul prezintă progresele înregistrate de state în şase domenii cheie, de la competitivitate şi rezistenţă, până la modul în care sunt guvernate. Chiar dacă rata şomajului în rândul tinerilor a scăzut, în special în sud-estul Europei, ea rămâne o provocare cheie pentru multe ţări.

Flexibilitatea în domeniul angajărilor şi al concedierilor pare să scadă în diverse state şi se menţin dificultăţi semnificative în domeniul infrastructurii, cum ar fi încălzirea locuinţelor şi accesul la servicii de telecomunicaţii în regiunile mai sărace, avertizează BERD.

Conform celor mai recente prognoze publicate luna aceasta de BERD, economia României ar urma să înregistreze în 2018 o creştere de 4,2 la sută, pentru ca anul viitor avansul economiei să se reducă la 3,6 la sută.

Citit 986 ori Ultima modificare Marți, 13 Noiembrie 2018 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.