Un depozit în plus, o haldă mai puţin

Un depozit în plus, o haldă mai puţin
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanţii ArcelorMittal Galaţi au prezentat, zilele trecute, noul depozit în care se face stocarea temporară a tuturor deşeurilor de la combinat şi care, teoretic vorbind, ia locul vechii halde.

La platforma betonată de la Valea Lupului, pe locul unei vechi hale de piese de schimb se pot vedea acum doar cărămizi şi resturi de cărămizi recuperate de la UCC şi din unităţile dezafectate.

Reprezentanţii Combinatului susţin însă că aici pot fi depozitate toate deşeurile netoxice şi că nu este vorba despre o groapă de gunoi, ci despre un spaţiu care va găzdui doar temporar deşeurile şi că acestea vor fi selectate de către subcontractori şi vândute ulterior.

Potrivit celor responsabili cu protecţia mediului la Combinat, nu se poate pune problema transformării depozitului într-o haldă de zgură.

„Zgura trece acum printr-un proces de granulare şi este vândută imediat, cu preponderenţă către producătorii de ciment. Practic, aici nu ajung decât deşeuri care pot fi recuperate şi vândute”, a precizat Vespasian Popescu, responsabilul cu probleme de mediu din administraţia combinatului siderurgic.

Citit 914 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.