ArcelorMittal a primit o amendă de un miliard de lei vechi

ArcelorMittal a primit o amendă de un miliard de lei vechi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisarii Gărzii de Mediu au aplicat din nou o amendă de un miliard de lei vechi celor de la ArcelorMittal Galaţi. De această dată, sancţiunea a fost aplicată după ce s-a descoperit un depozit neconform de şlam în zona fostei  Uzine Cocso-Chimice de pe platforma siderurgică.

„Am descoperit o cantitate impresionantă de şlam de furnal, nu mai puţin de 135 de mii de tone. Nu ştiu să fi fost descoperite până acum depozite similare atât de mari. Pentru această neregulă, ArcelorMittal a fost sancţionată cu o amendă de un miliard de lei vechi”, a susţinut Mihai Turcu (FOTO), şeful Comisariatului Judeţean Galaţi al Gărzii Naţionale de Mediu.

Deşi au fost contactaţi, reprezentanţii ArcelorMittal au refuzat să comenteze orice aspect legat de amenda respectivă.

Nu este pentru prima oară în ultima vreme când cei de la Garda de Mediu aplică amenzi celor de la Combinat invocând nerespectarea legislaţiei sau a autorizaţiei integrate de mediu în baza căreia ArcelorMittal Galaţi funcţionează.

La sfârşitul lunii octombrie ArcelorMittal Galaţi încasa o amendă de 50.000 de lei, după ce, în urma unui control, a fost descoperită o scurgere de var la una dintre benzile care transportă acest material.

Garda de Mediu a mai  aplicat o sancţiune de 100.000 de lei în luna iulie a acestui an pentru că nu fuseseră realizate în totalitate şi la termen toate măsurile premergătoare încetării activităţii la halda de zgură, măsuri care sunt prevăzute expres în programul de conformare, anexă la autorizaţia integrată de mediu.

Citit 1216 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.