Sute de somaţii pentru plata taxelor

Sute de somaţii pentru plata taxelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Probabil din cauza crizei, tot mai mulţi gălăţeni uită să îşi achite taxele şi impozitele locale. Acesta este şi motivul pentru care somaţiile prezentate pe site-ul primăriei Galaţi s-au înmulţit în ultimul timp.

De pildă, numai săptămâna trecută, pe site-ul primăriei au fost afişate nu mai puţin de 459 de somaţii publice, emise în doar două zile - marţi, 24 noiembrie şi joi, 26 noiembrie. În total, marţi au fost emise 218 somaţii, însă nu toate se referă la contribuabili diferiţi.

Astfel, sunt somate 59 de societăţi comerciale, iar restul de 159 de astfel de acte se referă la persoane fizice. În timp ce unele somaţii sunt pe numele anumitor persoane care pur şi simplu au întârziat cu câteva zile la plată, în acest an, altele se referă la adevăraţi ”veterani” în alte neplătitului de  taxe şi impozite locale.

Aşa se face că există 24 de documente emise pe numele aceleiaşi persoane care, potrivit hârtiilor, nu a mai dat pe la Taxe şi Impozite Locale cam din anul 2004!

Cât priveşte  somaţiile emise joi, ele sunt în total în număr de 241, din care cinci-şase persoane sunt tot din clubul uitucilor pe termen lung. Sunt nume de persoane pe numele cărora s-au emis câte 20 sau chiar 26 de somaţii pentru plata dărilor la stat, neachitate de acum cinci ani!

După cum se ştie, potrivit legii, impozitele se plătesc în două tranşe: pentru primul semestru, până la 31 martie, şi pentru semestrul al II-lea, până la 30 septembrie.

Cei care au mai puţin de 50 de lei de plată trebuie să achite tot odată, iar pentru depăşirea scadenţei majorarea este de 0,1 la sută pe zi. Aşadar, cei cu datorii ar trebui să şi le achite, mai ales având în vedere că nu mai este mult şi începe 2010, când, vorba cântecului, „alţi bani, altă distracţie!”.      

Citit 1242 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.