Suntem cu 20.000 mai puţini pe listele electorale!

Suntem cu 20.000 mai puţini pe listele electorale!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prefectura Galaţi - instituţia care a centralizat datele primite din teritoriu - a trimis la Bucureşti listele electorale permanente reactualizate, într-o acţiune contra cronometru; s-a lucrat până sâmbătă seara. Potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Petrica Paţilea, datele colectate din teritoriu au indicat un minus pe listele electorale permanente de circa 20.000 de gălăţeni, faţă de numărul cetăţenilor înregistraţi pe listele folosite la referendum. În majoritatea cazurilor - adică peste 19.000 - este vorba despre cetăţeni care apar pe listele electorale deşi, în realitate, actele lor de identitate sunt expirate. Restul cazurilor reprezintă alte situaţii: persoane decedate, persoane cărora li s-au suspendat dreptul de a vota, persoane care s-au mutat din localitate dar care nu au anunţat acest lucru etc. Deşi datele oficiale sunt deocamdată puţine, neoficial se pare că este vorba de 200 de gălăţeni decedaţi ale căror nume au apărut, la referendum, pe listele electorale permanente. 

Detalii despre acest subiect, dar şi despre situaţii interesante din judeţ, povestite de primarul singurei comune din judeţ care a avut la referendum prezenţă de peste 100 la sută, citiţi în ediţia de mâine a ziarului!

Citit 3902 ori Ultima modificare Duminică, 19 August 2012 13:43

8 comentarii

 • postat de mioara
  Luni, 20 August 2012 13:58
  mergand pe logica usl-ului: daca omori un om dar nu ai ci/bi valabil nu poti fi tras la raspundere pentru ca nu existi? si nu mai platesti impozite si taxe? pai atunci imi las ci-ul sa expire si sa-i prin la usa mea sa le platesc impozit!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nu ai act de identitate?Pentru Stat nu exiști,ești mort din punct de vedere civic și administrativ.Normal.
  Luni, 20 August 2012 11:29
  Odată ce îți expiră orice act de identitate,de facto ești ,,expirat'',nu exiști.Păi atunci sunt valabile și pașapoartele expirate,carnetele de conducere expirate,legitimații expirate și chiar alimente expirate? Fizic exiști,dar pentru stat nu exiști,deci nu poți să beneficiezi de de ,,binefacerile'' oferite de societatea în care trăiești,adică spitalizare,servicii notariale,justiție și,și... tot ce ține de ,,contact'' cu serviciile oferite de Statul Român. Neactualizarea actului de identitate se și pedepsește cu amendă parcă,deci ține de obligația omului civilizat,educat.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eu
  Luni, 20 August 2012 08:51
  Excluderea persoanelor cu carti de identitate expirate de pe listele electorale e gaselnita USL. Expirarea CI/BI este doar o situatie provizorie. USL pune pe acelasi nivel persoanele cu carti de identitate expirate cu cei carora, din diferite motive, li s-a ridicat dreptul de a vota. CNP-ul este cel care face dovada existentei persoanei, iar cvorumul este asigurat nu de persoanele care la un moment dat au sau nu CI valabila, ci doar de existenta persoanei respective.
  Intelegem de aici ca persoanele a caror carte de identitate este expirata, pe masura ce astora li se vor elibera CI, autoritatile adm. publice locale vor proceda la repunerea acestora pe liste ? Ar fi penibil ca familia ta sa se regaseasca pe lista electorala, iar tu sa nu existi, doar pentru simplu fapr ca ai avut CI expirata.
  Punem semnul egal intre o persoana decedata si una cu CI expirata ?
  Oricum, aceasta numaratoare, executata la comanda partidului unic, este post-factum si nu are cum sa influenteze decizia CCR, care a solicitat cu totul altceva.
  0
  0
  Raportează
 • postat de andru
  Duminică, 19 August 2012 21:15
  Expirarea actului de identitate pune titularul în imposibilitatea de a vota în ziua mersului la urnă, dar aceasta nu înseamnă radierea lui de pe lista persoanelor cu drept de vot. De aceea se eliberează cărți de identitate în program prelungit, inclusiv în ziua alegerilor. De ce se confundă dreptul de a figura pe lista persoanelor cu drept vot cu exercitarea dreptului de a vota? Deci, a avea carte de identitate expirată nu înseamnă a nu fi cuprins pe lista votanților. Crasă făcătură, periculos precedent. ( Aceste persoane își ridică ajutoarele sociale? Căci, de regulă, ajutoarele sociale se dau de către aleșii locali contra vot.)
  0
  0
  Raportează
 • postat de Catalin
  Duminică, 19 August 2012 18:01
  Stimabili locuitori ai Galatiului cu acte expirate, chiar nu ati avut timp sa va actualizati documentele, astfel incat sa aveti drept de vot? Eu cred ca, de fapt, faceti parte ori din categoria propagandistilor ori din cea a celor care oricum nu voteaza, dar trebuie sa faca figuratie in stilul mioritic post-decembrist!
  Cum de numai voi basistii, aia muncitori, aveti timp de scris tomuri intregi pe site, drept replici sau comentarii?!
  0
  0
  Raportează
 • postat de EXPIRAT CARE A VOTAT
  Duminică, 19 August 2012 17:23
  PARCHETUL SA VERIFICE DACA EXPIRATII AU VOTAT, AU SEMNAT LISTELE.
  Daca sunt scosi de pe liste sa fie scazuti si din nr. celor care au votat
  Ori verificam pana la capat ori nu.

  ,,Tara bantuita de un milion de fantome,, -ultimul film horror.

  Expiratii nu sunt nici morti, nici vii, nu au drepturi deci nici obligatii.
  Poti sa tragi un expirat la raspundere daca incalca legile ?
  Nu, fiindca nu exista in aceasta lume USL.
  Filmele science fiction sunt slabute fata de scenariile lui Crin
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nostradamus
  Duminică, 19 August 2012 14:50
  Sa moara mincinosu? De cand tineti voi evidenta persoanelor dupa actul de identitate, hotilor? Nu cumva evidenta se tine dupa CNP care se inactiveaza doar la deces? Asadar, de cand, daca am actul de identitate expirat nu mai am drept de vot? 19000 v-a ordonat guvernul Tonta sa scoateti de pe liste, ca sa iasa numaratoarea? Huooooooooooooooooooooooo usl
  0
  0
  Raportează
 • postat de ss
  Duminică, 19 August 2012 14:36
  19.000 de galateni cu buletine expirate nu exista in viziunea fraudatorilor de la USL.....o sa apara din nou la alegerile parlamentare, eventual doar cnp-urile in dreptul persoanelor care AU VOTAT. Faradelegi fara scrupule!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.