FSS vrea să apere patria de fraude electorale

FSS vrea să apere patria de fraude electorale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindicaliştii FSS-Metarom de la ArcelorMittal Galaţi au anunţat că vor iniţia o acţiune civică până pe 6 decembrie şi în ziua alegerilor prezidenţiale, scopul acesteia fiind descoperirea şi anunţarea fraudelor electorale, a declarat marţi în cadrul unei conferinţe de presă preşedintele FSS Metarom Mircea Scântei.

Potrivit acestuia, aproximativ 500 de membri de sindicat care lucrează la combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi se vor organiza în echipe de câte zece voluntari, se vor plasa în diferite părţi ale oraşului Galaţi şi vor reclama autorităţilor orice incident electoral. 

Echipe de voluntari din Combinat vor fi prezente în tot oraşul şi vor prelua reclamaţii, dacă sunt intenţii de cumpărare a votului sau de fraudare, a susţinut preşedintele FSS-Metarom, Mircea Scântei.

Liderul sindical a motivat acţiunea spunând că mulţi dintre cetăţeni sunt martori în momentul în care apar tentative de încălcare a legilor electorale, dar puţini reclamă acest lucru organelor de cercetare penală.

„Facem acest lucru pentru că sunt colegi care nu vor să se adreseze Poliţiei. Asta pentru că nu vor să aibă de-a face cu toată procedura instituită de organele în drept. În contextul în care colegii noştri sau alţi locuitori vor reclama că în anumite zone sunt încercări de a fi cumpărate voturi, voluntarii vor interveni şi vor anunţa Poliţia”, mai spus liderul de sindicat.

Întrebat dacă a anunţat Biroul Electoral Judeţean Galaţi despre această acţiune, Mircea Scântei a precizat că acesta este unul dintre lucrurile pe care urmează să le facă.

Citit 619 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.