Sindicatele ţin cu dinţii de vechile contracte de muncă

Sindicatele ţin cu dinţii de vechile contracte de muncă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conceputul de luptă sindicală capătă valenţe ciudate în timp de criză. Aflat ieri în vizită la Galaţi, preşedintele FSS Metarom, Mircea Scântei (FOTO), a declarat că, în ceea  ce priveşte negocierile la nivel de ramură (în metalurgie), mandatul său este să nu accepte diminuarea unor drepturi şi nu să lupte pentru cucerirea altora noi.

„Am fost mandatat de FSS Metarom ca în cadrul acestor negocieri să nu accept diminuarea unor drepturi câştigate la negocierile precedente. Concret, este vorba despre o precizare care arată că în condiţiile în care există disponibilizări colective să se acorde plăţi compensatorii în cuantum de 30 la sută pentru fiecare an lucrat, dar nu mai puţin de trei salarii şi o nouă prevedere că în contextul şomajului tehnic, în afară de procentul de 75 la sută din salariul de bază, să se adauge şi sporul de vechime”, a susţinut Scântei, în cadrul unei conferinţe de presă.

Cele afirmate de către liderul de sindicat relevă astfel o imagine sumbră a metalurgiei şi aruncă în aer speranţele siderurgiştilor că veniturile lor s-ar putea îmbunătăţi.

Acest lucru a fost confirmat chiar de către Scântei, care a mai spus că metalurgia se află într-o situaţie dificilă, iar pentru muncitori lucrurile stau şi mai rău, asta în contextul în care nu există contract colectiv de muncă la nivel de ramură de mai bine de un an, iar situaţia economică nu dă semne că se va  îmbunătăţi nici  anul viitor.

Citit 1000 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.