Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale le reamintește procesatorilor că până la 31 ianuarie 2019 se mai pot depune online cereri de finanțare pentru înființarea sau modernizarea unităților de producție.

Se pot solicita fonduri inclusiv pentru achiziția de abatoare mobile, prin intermediul submăsurii 4.2 „Sprijin pentru investiții în prelucrarea, comercializarea și dezvoltarea de produse agricole” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Fondurile nerambursabile pot fi solicitate de către microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii (PFA, II, IF, SRL), alte întreprinderi, precum și de către cooperative și grupuri de producători.

Cofinanțarea acordată prin PNDR este de 50 la sută din valoarea totală eligibilă a investiției în cazul în care proiectul este realizat de IMM-uri, sau de 40 la sută pentru alte întreprinderi, și crește la 70 la sută pentru investițiile colective inițiate de cooperative sau grupuri de producători.

Abatoarele mobile sunt extrem de utile comunității rurale prin sacrificarea pe loc a animalelor, fără a mai fi necesar transportul acestora la marile unități de abatorizare. În cadrul abatoarelor mobile se pot sacrifica animalele și se pot realiza activități precum prelucrarea primară, depozitarea temporară și comercializare directă. Termenul limită pentru solicitarea acestor fonduri este 31 ianuarie 2019, ora 16,00, în limita fondurilor disponibile. Sesiunea se poate închide înainte de data limită în cazul în care valoarea fondurilor solicitate atinge plafonul de 200 la sută din valoarea alocării sesiunii.

Citit 711 ori Ultima modificare Luni, 07 Ianuarie 2019 18:30

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro