Scădere a volumului de lucrări

Scădere a volumului de lucrări
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Volumul lucrărilor de construcţii, a scăzut în primele 11 luni din 2018 faţă de perioada similară din 2017, ca serie brută cu 4,1 la sută şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,6 la sută, potrivit datelor Institutului naţional de Statistică (INS).

Scăderea, ca serie brută, a fost reflectată la lucrările de construcţii noi (-8,5 la sută). Creşteri au fost consemnate la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+7,6 la sută) şi la lucrările de reparaţii capitale (+2,6 la sută). Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 29,1 la sută şi la clădirile nerezidenţiale cu 3,2 la sută. Creştere a fost la construcţiile inginereşti (+10,1 la sută).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la lucrările de construcţii noi cu 6,3 la sută. Creşteri au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 7,1 la sută şi la lucrările de reparaţii capitale cu 3,7 la sută.

Citit 887 ori Ultima modificare Marți, 15 Ianuarie 2019 18:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.