Protest spontan contra reorganizării ANAF
Foto: Iulia Kelt

Protest spontan contra reorganizării ANAF
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Zeci de salariaţi ai Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi şi ai Direcţiei Regionale Vamale Galaţi au întrerupt spontan lucrul, astăzi, în semn de protest faţă de desfiinţarea direcţiilor generale regionale, printr-o lege elaborată de Ministerul Finanţelor privind reorganizarea ANAF. Oamenii se tem că foarte mulţi dintre angajaţii direcţiilor regionale vor fi mutaţi în alte judeţe fără să li se acopere nicio cheltuială (cazare, masă, transport), iar alte locuri de muncă ar putea dispărea.

"Proiectul de lege privind desfiinţarea regiunilor a ajuns în Camera Deputaţilor şi este pe ordinea de zi, deci urmează să se depună ultimul raport, care, din ce ştim noi, este favorabil reorganizării. De aceea, oamenii au intrat în panică. E o decizie luată de parlamentari şi nu ştim cât putem noi să schimbăm ceva, dar măcar să tragem un semnal de alarmă că nu vrem altceva decât stabilitate, să ne facem treaba. De-abia au început să meargă lucrurile după regionalizarea din 2013 şi funcţionăm cum trebuie, iar acum o luăm de la capăt. Oamenii nu mai ştiu ce se întâmplă, sunt îngrijoraţi de faptul că vom fi împărţiţi la cele şase judeţe, nu ştim unde şi cum. Nu avem o organigramă, nu ne spune nimeni nimic. Este foarte posibil să primească toată lumea preaviz din regiune sau pe ţară, nu ştim care este metoda lor de desfiinţare a regiunilor şi de înfiinţare a AJFP-urilor, pentru că asta prevede legea: înfiinţarea AJFP-urilor ca instituţii separate, deci vom fi afectaţi toţi", ne-a spus Anca Tudorache, preşedintele Sindicatului Finanţe Sed Lex Galaţi.

A fost cel de-al doilea protest spontan al angajaţilor DGRFP Galaţi contra reorganizării ANAF în decurs de trei luni, după cel de la sfârşitul lunii noiembrie 2018.

Citit 6876 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Februarie 2019 12:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.