Primele misiuni ale remorcherului multifuncţional ”Farul”
Foto: Ovidiu Amălinei

Primele misiuni ale remorcherului multifuncţional ”Farul”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Recepţionat de Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi în cursul anului trecut, remorcherul multifuncţional "Farul" a trecut deja prin primele misiuni menite să-i pună calităţile la încercare. Mai exact, în cursul lui 2018, "Farul" a fost folosit în 28 de operaţiuni de prestări servicii specifice transporturilor fluviale şi manevrelor portuare, în urma cărora AFDJ Galaţi a încasat venituri de 235.000 de euro.

Dincolo de aceste servicii, nava "Farul" are un rol important în cazul în care este nevoie de o intervenţie în situaţii de urgenţă (eşuări de nave, stingere de incendii etc.).

Nava "Farul", în valoare de 5,77 milioane de euro, a fost construită în şantierul naval Damen Galaţi şi este dotată cu două motoare Caterpillar de 2.500 CP, în total 5.000 CP, are sistem de remorcaj şi la prova şi la pupa, cu tracţiune de 50 de tone forţă, are cârlig de remorcă, precum şi instalaţii de stins incendii cu apă şi cu spumă. În plus, are un sistem ridicat de automatizare, este foarte manevrabilă şi poate fi operată cu un echipaj de doar cinci, şase persoane. Nava are clasă de navigaţie A2, ceea ce înseamnă că poate naviga inclusiv pe mare, până la o distanţă de 50 de mile maritime de ţărm.

Citit 1448 ori Ultima modificare Marți, 05 Martie 2019 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.