POIM. Operatorii de apă din Regiunea Sud-Est, la Galați

POIM. Operatorii de apă din Regiunea Sud-Est, la Galați
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Joi, 7 martie, la inițiativa Autorității de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), compania Apă Canal Galați a organizat, la sediul Consiliului Județului, ședința de lucru a operatorilor de apă din Regiunea Sud-Est, privind proiectele de investiții cu finanțare europeană în infrastructura de apă și apă uzată. Au participat reprezentanții AM POIM, Apă Canal Galați, cei ai Companilor de Apă Brăila şi Buzău, RAJA Constanța, Aquaserv Tulcea, CUP Focșani, precum și reprezentanții antreprenorilor.

S-a analizat stadiul proiectelor de extindere și modernizare a infrastructurii de apă și apă uzată în această regiune, s-a vorbit despre dificultățile cu care se confruntă operatorii, precum şi despre problemele generate de modificările legislative, care pot conduce la blocaje majore. 

Programul Operațional Infrastructură Mare este cel mai mare program operațional al României și al doilea ca mărime din Uniunea Europeană. POIM 2014-2020 este un program important prin valoarea alocării nerambursabile (6,94 mld. euro din Fondul de Coeziune, 2,28 mld.euro din Fondul European de Dezvoltare Regională, 2,414 mld.euro cofinanțare) și, mai mult, un program strategic pentru țara noastră, asigurând finanțarea principalelor priorități de dezvoltare ale României în acord cu angajamentele europene asumate.

Citit 1700 ori Ultima modificare Vineri, 08 Martie 2019 13:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.