Galaţiul va fi gazda ”Forumului de Cooperare în Regiunea Dunării”. ÎNSCRIERI

Galaţiul va fi gazda ”Forumului de Cooperare în Regiunea Dunării”. ÎNSCRIERI
Eveniment organizat de Universitatea “Dunărea de Jos” şi SNSPA
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Galaţiul va deveni, în perioada 11-12 aprilie 2019, gazda primei ediţii a “Forumului de Cooperare în Regiunea Dunării”, eveniment organizat de Universitatea “Dunărea de Jos” şi Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti, sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe şi al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Scopul “Forumului de Cooperare în Regiunea Dunării” este de a deveni o platformă de dialog politic şi economic pe teme privind dezvoltarea regiunii Dunării şi de a facilita o relaţie mai strânsă în elaborarea politicilor UE şi punerea lor în practică între factorii de decizie de la nivel naţional şi european şi partenerii locali şi regionali.

Printre participanţii la acest important eveniment ce se va organiza la Galaţi se vor număra reprezentanţi guvernamentali, alături de oficiali europeni de rang înalt, funcționari din cadrul administrațiilor regiunilor și orașelor, precum și experți și reprezentanți ai mediului universitar şi ai mediului de afaceri. Astfel, pe parcursul celor două zile ale forumului, aceştia vor avea ocazia de a face schimb de bune practici și cunoștințe în domeniul dezvoltării regionale și urbane.

„Forumul țintește să devină unul dintre principalele mijloace de comunicare și colaborare între oficialități, liderii şi experţii recunoscuţi din regiune, având ca scop dezvoltarea unei reţele inter-disciplinare europene bazate pe cooperare şi coordonare care să dezbată şi să propună iniţiative sustenabile şi eficiente de politici publice modelate pentru specificul regiunii Dunării”, se precizează într-o informare transmisă de Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi.

Pe agenda evenimentului – prezentată şi pe www.danubecooperationforum.ro - se vor afla teme de interes, precum oportunităţile de dezvoltare a mediul de afaceri în regiunea Dunării (industrie, transporturi, energie etc.), modalităţile de cooperare în domeniul educaţiei între universităţile europene, iniţiativele locale şi regionale în contextul politicilor SUERD, instrumentele de finanţare europeană şi dezvoltarea regională.

“Forumul Cooperării în regiunea Dunării” va fi o oportunitate pentru a găsi răspunsuri la provocările şi nevoile specifice regiunii într-un mod unic, dat fiind faptul că Strategia Dunării este o iniţiativă la care participă nouă state membre UE, precum şi cinci state care nu sunt în UE, dar care doresc să-şi întărească legăturile cu spaţiul comunitar. Fie că e vorba de cercetare şi inovare, infrastructură, protecţia mediului, schimburi comerciale sau culturale etc., e nevoie de astfel de platforme de comunicare pentru a conecta idei, oameni şi proiecte spre beneficiul general al cetăţenilor.

Nu în ultimul rând, un astfel de forum este un instrument util inclusiv în stabilirea priorităţilor României în cadrul Strategiei Dunării şi în evaluarea capacităţii de a iniţia noi proiecte sau linii de acţiune în colaborare cu partenerii europeni. Dreptul urmare, “Forumul Cooperării în regiunea Dunării” se doreşte a deveni un eveniment anual, unul care să-i reunească la Galaţi pe principalii actori ai dezvoltării regionale din ţările implicate în Strategia Dunării.

Persoanele care sunt interesate de participare se pot înscrie pana pe data de 1 aprilie pe site-ul forumului: http://www.danubecooperationforum.ro/index.php/en/registration.

Citit 3556 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2019 19:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.