Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Preţurile producţiei industriale au crescut în februarie cu 3 la sută în zona euro şi cu 3,1 la sută în Uniunea Europeană, comparativ cu perioada similară din 2018, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În februarie, cele mai mari creşteri anuale ale preţurilor producţiei industriale s-au înregistrat în Letonia (6,6 la sută), Cipru (6,5 la sută) şi România (6,4 la sută) şi nu au fost raportate scăderi.

Conform datelor Eurostat, preţurile producţiei industriale au crescut cu 0,1 la sută în zona euro şi cu 0,2 la sută în UE, în februarie comparativ cu luna precedentă. Cele mai mari creşteri lunare ale preţurilor producţiei industriale s-au înregistrat în Slovacia (1,8 la sută), Bulgaria (1,5 la sută), Letonia şi Grecia (ambele cu 1,2 la sută) şi România (1,1 la sută) iar cele mai semnificative scăderi au fost raportate în Estonia (minus 1,5 la sută), Danemarca (0,6 minus la sută) şi Portugalia (minus 0,5 la sută).

Citit 499 ori Ultima modificare Vineri, 10 Mai 2019 22:25

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro