Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Ungaria, România şi Polonia au înregistrat în primul trimestru din 2019 cel mai semnificativ avans al economiei din Uniunea Europeană, comparativ cu perioada similară din 2018, arată Eurostat.

PIB-ul zonei euro a urcat cu 1,2 la sută în primele trei luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2018, iar Uniunea Europeană a înregistrat un avans de 1,5 la sută. În trimestrul patru din 2018, expansiunea a fost similară în zona euro şi în UE.

Toate ţările UE au raportat creşteri anuale în perioada ianuarie - martie 2019, iar cel mai semnificativ avans a fost în Ungaria (5,2 la sută), România (5,1 la sută) şi Polonia (4,6 la sută). De asemenea, în primul trimestru din 2019 comparativ cu precedentele trei luni, zona euro a înregistrat o creştere de 0,4 la sută şi UE de 0,5 la sută, faţă de un avans în perioada octombrie - decembrie 2018 de 0,2 la sută în zona euro şi de 0,3 la sută în UE.

Cea mai semnificativă expansiune trimestrială din UE în perioada ianuarie - martie 2019 s-a înregistrat în Ungaria (1,5 la sută), Polonia (1,4 la sută) şi România (1,3 la sută). Singura scădere a PIB-ului în UE în primele trei luni din acest an a fost în Letonia, de 0,3 la sută.

Citit 330 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Mai 2019 19:15

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro