Creştere pentru sectorul telecom

Creştere pentru sectorul telecom

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Valoarea sectorului telecom din România a crescut uşor în 2018, ajungând la 16 miliarde de lei din punctul de vedere al veniturilor obţinute de furnizori şi având o pondere de 1,7 la sută din PIB. Pe parcursul anului 2018, în medie, fiecare român a generat un venit lunar de aproape 70 de lei pentru companiile care furnizează servicii de comunicaţii electronice, mai mare cu aproape 2 la sută faţă de media din 2017.
Potrivit datelor raportate către ANCOM de furnizorii activi pe piaţa comunicaţiilor electronice din România, veniturile totale obţinute din furnizarea de reţele şi servicii de comunicaţii electronice au ajuns la 16,1 miliarde de lei. Exprimată în euro, valoarea pieţei de comunicaţii electronice a fost de 3,5 miliarde de euro în 2018.
Veniturile din piaţa de internet, fix şi mobil, au avut cea mai bună evoluţie, crescând cu 12 la sută (până la 4,8 miliarde de lei), în timp ce veniturile din telefonie fixă au ajuns la numai 1,5 miliarde lei, în scădere cu 10 la sută faţă de 2017. Veniturile din servicii de retransmisie TV au crescut cu 0,4 la sută, până la 2,1 miliarde de lei, iar cele din telefonie mobilă au scăzut cu 3,4 procente, fiind în valoare de 6,5 miliarde lei.

Citit 580 ori Ultima modificare Luni, 20 Mai 2019 18:29

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro