Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, și președintele Blocului Național Sindical (BNS), Dumitru Costin, au semnat ieri, 28 mai, un acord-cadru de parteneriat care se înscrie în demersurile autorităților și organizațiilor naționale de a răspunde provocărilor pieței muncii în contextul mobilității lucrătorilor, digitalizării și al necesității respectării drepturilor acestora în domeniul relațiilor de muncă. Tot ieri a fost semnat un al doilea document, de această dată între Inspecția Muncii și BNS, un acord de colaborare, care marchează inaugurarea unui Centru BNS de consiliere și informare pentru cetățenii români care muncesc în Germania şi care va funcționa în București. „Proiectul are o dublă abordare: pe de o parte, consilierea lucrătorilor, iar pe de alta, transferul de informații către sindicate, autorități publice, părți interesate și factori de decizie politică”, a precizat Dumitru Costin, președintele BNS. Centrul din România va fi interconectat cu alte 8 centre regionale de consultanță care există deja pe teritoriul statului german. Centre similare vor fi înființate, în cadrul aceluiași proiect derulat de BNS, în Polonia, Croația, Ungaria și Slovenia.

Citit 664 ori Ultima modificare Marți, 28 Mai 2019 19:55

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro