Cum să-ţi ”vinzi” afacerea în doar câteva minute

Cum să-ţi ”vinzi” afacerea în doar câteva minute
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Primăria municipiului Galați, în parteneriat cu Asociația "Open Hub", a lansat, ieri, 4 iunie, evenimentul de bussines "Just Pitch. Startups Contest". Acesta are ca scop dezvoltarea antreprenoriatului activ și inovativ și crearea unei comunități antreprenoriale locale solide.

"Pitch" a fost cuvântul la putere, ieri, în cadrul conferinţei de presă la care au participat, alături de primar, reprezentanţii "OpenHub" şi ai BCR. Un "pitch" sau, altfel spus, un discurs scurt de prezentare a unui business, este o cuvântare care poate ține de la 30 de secunde până la cel mult trei-patru minute, aparent spontană, prin care o persoană îşi poate promova afacerea sau ideea de afacere pe care o are, competenţele, serviciile şi valoarea adăugată pe care le poate oferi, pentru a obține o finanțare. "Pitch"-ul este susținut în fața unui juriu format din antreprenori cu experiență, de pe plan local, care vor decide cine merită premiul cel mare. Poate vă amintiți emisiunea "Arena leilor", difuzată acum câțiva ani de TVR 2, exact pe aceeaşi idee.

Evenimentul "Just Pitch. Startups Contest", lansat ieri la Galați, este gândit să vină în întâmpinarea celor care doresc să deschidă o afacere sau au un start-up cu o vechime de maximum trei ani. "Îi invit, pe această cale, pe toți cei interesați să se înscrie în competiție și să vină cu cele mai bune și productive idei. În plus, este o oportunitate pentru cei aflați la început de drum să cunoască antreprenori de succes și să devină, la rândul lor, oameni de afaceri care să aducă plusvaloare orașului. Astfel de evenimente pot contribui la consolidarea comunității antreprenoriale din municipiul Galați", a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Aplicațiile pentru concursul de pitching se depun, până pe 20 iunie, prin intermediul unui formular online, pe site-ul openhub.ro, şi trebuie să cuprindă și o scurtă prezentare video a ideii de afacere. Până pe 27 iunie, vor fi selectaţi zece finaliști, care vor participa la evenimentul "Just Pitch", din data de 4 iulie, de la restaurantul "Flow" din incinta Hotelului "Faleza", urmând să susțină în fața juriului pitchurile cu privire la ideile pe care le-au înscris în competiție. Cea mai bună idee va fi votată atât de membrii juriului, cât și de audiență.

Se vor acorda premii în valoare de 10.000 de lei. Câștigătorul competiției va primi Marele Premiu, în valoare de 7.000 de lei, iar favoritul publicului - 3.000 de lei. Cei trei antreprenori din juriu sunt: Alex Dumitraşcu (Apiplant) - un tânăr care a studiat afară şi s-a întors să investească în România, Geraldine Ghineţ (AdQuest) şi Cristian Stoleru (Ramplast, printre altele).

Aplicanții trebuie să aibă domiciliul în Galați, să aibă inițiativa de a derula sau să deruleze o activitate antreprenorială pe raza județului Galați. Nu există limită de vârstă.

Citit 3094 ori Ultima modificare Marți, 04 Iunie 2019 19:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.