Proiect pentru dezvoltarea strategică a Portului Galaţi

Proiect pentru dezvoltarea strategică a Portului Galaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Primăria Galaţi a organizat, ieri, în calitate de partener în cadrul proiectului "Dezvoltarea regională și a transportului  în zona  Dunăre-Marea Neagră către o regiune multiport de acces transnaţională" - DBS Gateway, Expoziția itinerantă DBS Gateway Region, ocazie cu care au fost prezentate rezultatele finale ale proiectului.

Obiectivul principal al proiectului constă în sprijinirea regiunii Dunăre-Marea Neagră pentru a deveni o poartă de acces atractivă pentru transportul maritim și fluvial între Europa Centrală și Marea Neagră, regiunea Caspică și Orientul Îndepărtat. În acest sens, partenerii au elaborat următoarele documente strategice și programatice: Viziunea Comună 2040, Foaia de Parcurs, Ghidul de finanțare, Planurile Regionale de Acțiune și Platforma de Cooperare.

În cadrul proiectului a fost implementată şi o acţiune-pilot care a constat în analiza traseului și urmărirea unui container din China către Serbia, prin portul Constanța, luând în considerare și rute alternative, respectiv Galați - Giurgiu și Varna/Burgas - Ruse. Acțiunea-pilot a fost documentată printr-o carte de călătorie, care a cuprins informații detaliate despre procesele de transport și expediere a unor mărfuri din China către Serbia prin porturile Koper, Rijeka, Bar, Pireu și Constanța.

Valoarea totală a proiectului este de circa 2,2 milioane de euro, din care 160.725 de euro reprezintă bugetul total eligibil alocat municipiului Galaţi. Proiectul reunește zece parteneri financiari și 20 parteneri asociați. Partenerii financiari sunt: Guvernul Regional al Austriei de Jos (lider de proiect), Urban Innovation Viena, Public Ports  Bratislava, Freeport of Budapest Logistics Ltd, Autoritatea Portuară din Vukovar, Compania de Infrastructură Portuară din Bulgaria, Municipiul Galați, Municipiul Burgas, Municipiul Varna, Universitatea din Novi Sad - Facultatea de Ştiinţe Tehnice. Partenerul asociat al Municipiului Galaţi este reprezentat de Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi.

Proiectul DBS Gateway Region, finanţat prin Programul Transnaţional Dunărea, Axa prioritară 3 - Conectivitate mai bună și responsabilitate energetică în Regiunea Dunarii, are o durată de implementare de 30 luni, în perioada 1 ianuarie 2017 - 30 iunie 2019.

Citit 2280 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Iunie 2019 20:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.