Navrom Bac amenajează trecerea cu bacul de la Isaccea
Foto: subiectivtulcea.ro

Navrom Bac amenajează trecerea cu bacul de la Isaccea
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Societatea Navrom Bac Galaţi a semnat cu firma Frigomatic SRL Tulcea contractul de execuţie pentru reabilitarea punctului de trecere cu bacul dintre localităţile Isaccea şi Orlovka (Ucraina), zonă în care urmează să se deschidă o linie de feribot între cele două ţări. Contractul are o valoare de 5,2 milioane lei fără TVA şi o durată de execuţie de şapte luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Obiectivul de investiţii „Amenajarea punctului international de trecere a frontierei de stat româno–ucrainiene pentru pasageri şi marfă în regim de trecere bac între localităţile Isaccea (România) şi Orlovka (Ucraina)” a devenit posibil în urma Hotărârii de Guvern nr.184 din 2018 şi a acordului semnat de guvernele român şi ucrainean. Finanţarea lucrărilor va fi asigurată de Navrom Bac prin fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, Axa Prioritară 2.

Principalele lucrări de arhitectură din cadrul proiectului vor viza mai multe clădiri: admininistrativă, pentru azilanţi, clădire carantină, padoc pentru câini, sală de aşteptare, clădire pentru control amănunţit autoturisme şi microbuze, spaţiu comercial, cabine de control şi grupuri sanitare. Vor fi amplasate, de asemenea, copertine în punctele de control pentru autoturisme, microbuze şi autocare, copertine şi pasarelă de control amănunţit în punctele de control pentru autocamioane, mobilier exterior, împrejmuiri şi bariere de acces. Se vor mai face lucrări la reţelele electrice interioare şi exterioare, la reţelele termice şi sanitare, precum şi la sistemele de detecţie, acces şi supraveghere.

Ucraina a anunţat deja că intenţionează să deschidă o linie de feribot între România și Ucraina (Isaccea – Orlovka), ceea ce va avea numeroase beneficii economice, în opinia lui Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, citat de radioconstanta.ro: „În primul rând, ucrainienii fac parte dintr-o piață turistică de tradiție pentru Delta Dunării, în special datorită legăturilor religioase (sărbătorile pe rit vechi) și lingvistice cu lipovenii din zonă. În al doilea rând, ucrainienii pot reprezenta o posibilă forță de muncă atât de necesară în turismul din România”.

Nu în ultimul rând, trecerea cu bacul Isaccea – Orlovka scurtează traseul spre Republica Moldova sau spre nordul Ucrainei cu aproximativ 200 de kilometri, ceea ce, din punct de vedere al transportului rutier, contează foarte mult.

Citit 6632 ori Ultima modificare Marți, 09 Iulie 2019 19:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.