Creştere a volumului lucrărilor de construcţii

Creştere a volumului lucrărilor de construcţii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută, cu 23,1 la sută în primele cinci luni din acest an comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 14,5 la sută, potrivit datelor Institutului naţional de Statistică (INS).

Pe elemente de structură, au avut loc creşteri la construcţiile noi (+30,9 la sută) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+9,6 la sută). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 1,6 la sută.

Pe obiecte de construcţii, ca serie brută, au avut loc creşteri ale volumului de lucrări de construcţii astfel: clădirile nerezidenţiale cu 39,9 la sută, clădirile rezidenţiale cu 33,1 la sută şi lucrările de construcţii inginereşti cu 7,6 la sută.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 14,5 la sută, creştere reflectată în volumul lucrărilor de construcţii noi cu 23,6 la sută, al lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente cu 1,6 la sută şi al lucrărilor de reparaţii capitale cu 1,2 la sută.

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate evidenţiază creşterea volumului lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale cu 31,7 la sută, la clădirile rezidenţiale cu 28,5 la sută şi la construcţii inginereşti cu 2,8 la sută.

Citit 919 ori Ultima modificare Marți, 16 Iulie 2019 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.