Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
1 comentariu

Fiscalizarea bacşişului în turism ar putea fi reglementată până la finalul lunii august, dacă va exista o propunere de text venită din partea sectorului, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

Fiscalizarea bacşişului ar urma să fie o măsură voluntară, iar banii vor ajunge la cei care prestează serviciile, nu la antreprenori. Astfel, cei care prestează serviciile vor avea venituri transparente mai mari şi vor putea să acceseze mai uşor credite. În opinia patronatelor din domeniu, măsura va duce la creşterea veniturilor angajaţilor din sectorul ospitalităţii şi va determina o stabilizare a forţei de muncă în acest sector. Ideea impozitării bacşişului nu este nouă.

În primăvara anului 2015, în aprilie, Guvernul a adoptat, printr-o ordonanţă de urgenţă, prevederea ca sumele pe care clienţii le lasă bacşiş să fie înregistrate pe bon fiscal separat şi să fie impozitate cu 16 la sută. Autorităţile au renunţat la această măsură după câteva săptămâni.

Citit 657 ori Ultima modificare Joi, 08 August 2019 00:02

1 comentariu

  • postat de Bau-Bau Joi, 08 August 2019 06:28 82.79.132.*** Link la comentariu
    0
    1

    Bacsisul e din puntul meu de vedere o prostie. La chelner se numeste bacsis dar la medic, profesor sau functionar se numeste mita. De ce unii da si altii ba? Sa se legalizeze tot. Sa fie transparenta si la politicieni. 16% din 1 milion de euro pt ceva se aduna acolo la buget.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.