Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
1 comentariu

Fiscalizarea bacşişului în turism ar putea fi reglementată până la finalul lunii august, dacă va exista o propunere de text venită din partea sectorului, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

Fiscalizarea bacşişului ar urma să fie o măsură voluntară, iar banii vor ajunge la cei care prestează serviciile, nu la antreprenori. Astfel, cei care prestează serviciile vor avea venituri transparente mai mari şi vor putea să acceseze mai uşor credite. În opinia patronatelor din domeniu, măsura va duce la creşterea veniturilor angajaţilor din sectorul ospitalităţii şi va determina o stabilizare a forţei de muncă în acest sector. Ideea impozitării bacşişului nu este nouă.

În primăvara anului 2015, în aprilie, Guvernul a adoptat, printr-o ordonanţă de urgenţă, prevederea ca sumele pe care clienţii le lasă bacşiş să fie înregistrate pe bon fiscal separat şi să fie impozitate cu 16 la sută. Autorităţile au renunţat la această măsură după câteva săptămâni.

Citit 523 ori Ultima modificare Joi, 08 August 2019 00:02

1 comentariu

  • postat de Bau-Bau Joi, 08 August 2019 06:28 82.79.132.*** Link la comentariu
    0
    1

    Bacsisul e din puntul meu de vedere o prostie. La chelner se numeste bacsis dar la medic, profesor sau functionar se numeste mita. De ce unii da si altii ba? Sa se legalizeze tot. Sa fie transparenta si la politicieni. 16% din 1 milion de euro pt ceva se aduna acolo la buget.

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro