Percepţia managerilor din industrie

Percepţia managerilor din industrie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Potrivit anchetei de conjunctură din luna august 2019, realizată de INS, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, o relativă stabilitate a volumului producţiei - cu sold conjunctural de plus 3 la sută. Cea mai mare creştere se estimează în activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice (sold conjunctural +33 la sută), urmată de activitatea de fabricare a produselor din tutun (sold conjunctural +28 la sută).

În privinţa numărului de salariaţi, rezultatele arată o relativă stabilitate în intervalul august - octombrie, cu un sold conjunctural fiind de -1 la sută pe total industrie prelucrătoare. De asemenea, în cazul preţurilor la produsele industriale se prognozează creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +8 la sută).

Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen. Acesta este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.

Citit 1316 ori Ultima modificare Miercuri, 28 August 2019 19:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.