Poprirea electronică, testată şi gata de implementare

Poprirea electronică, testată şi gata de implementare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Şefa Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Mirela Călugăreanu, a declarat că în momentul de faţă se aşteaptă ca Parlamentului să adopte prevederile ce permit o poprire strict pe sumele datorate, nu pe toate conturile, cum se întâmplă în prezent. Şeful ANAF spune că aplicaţia a fost deja testată.

"După ce va intra în vigoare poprirea electronică, nu vor mai fi poprite toate conturile, ca până acum. Vom popri doar contul unde există un necesar acoperirii titlului executoriu, pe de o parte, iar pe de altă parte, la nivelul ANAF, s-a creat o unitate care să comunice electronic poprirea", a declarat şefa ANAF, la un post de televiziune.

"Poprirea va fi înfiinţată strict pe suma datorată bugetului de stat consolidat. Aplicaţia e funcţională, a fost testată, sperăm ca în Parlament să fie cât mai rapid adoptat actul normativ, apoi, de îndată, vom implementa mecanismul electronic", a mai spus Mirela Călugăreanu.

Conform noului sistem, ANAF va ţine legătura cu băncile, pentru ca acestea să pună poprire doar pe suma exactă, nu ca până acum, când se punea poprire pe toate conturile persoanei fizice sau juridice.

Citit 1312 ori Ultima modificare Luni, 16 Septembrie 2019 01:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.