Sărbătoarea toamnei, în Piaţa Centrală (FOTO)

Sărbătoarea toamnei, în Piaţa Centrală (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Oricât de mofturos ar putea fi cineva, şi tot nu are cum să nu găsească ceva pe placul său în cea mai mare piaţă a oraşului. Ieri a început Târgul de Toamnă de la Galaţi, care va ţine până duminică. Fructele şi legumele arată minunat, ca toate produsele de altfel, producătorii şi comercianţii sunt tot numai un zâmbet, oferta este de cea mai bună calitate, iar tarabele sunt mai îmbelşugate ca oricând.

Târgul de Toamnă, evenimentul-blazon organizat de Administraţia Pieţelor Agroalimentare SA Galaţi, a început ieri în Piaţa Centrală şi ţine afişul până duminică. Este cel mai important eveniment al toamnei din pieţele gălăţene, care a ajuns, graţie eforturilor şi inspiraţiei celor de la Administraţia Pieţelor, la a 18-a ediţie. „Este o ediţie aniversară, ne sărbătorim majoratul. De aceea, Administraţia Pieţelor vă invită, în aceste trei zile ale Târgului de Toamnă, să vă bucuraţi, să sărbătorim împreună roadele pământului şi hărnicia celor care l-au lucrat. Pentru că, să nu uităm, românul întotdeauna a împărtăşit toate gândurile în jurul unei mese, şi bucuriile, şi necazurile, şi acasă, şi în ospeţie. De aceea, aş dori ca această ediţie aniversară să vă strângă pe toţi în casele dumneavoastră, în jurul mesei, numai pentru bucurii şi lucruri frumoase”, a spus, la deschiderea Târgului de Toamnă, Viorica Sandu, directorul general al Administraţiei Pieţelor Agroalimentare.  

 „Pentru mine, e a doua zi consecutivă în piaţă, ieri am sărbătorit intrarea în modernitate sau în normalitate a pieţei din Galaţi, plata cu cardul a produselor pe care le puteţi cumpăra de la diferiţi producători. Permiteţi-mi să vă urez o toamnă frumoasă, cu zile ca aceasta, nici prea calde, nici prea reci, o toamnă îmbelşugată, iar gospodinelor, spor la treabă, pentru că ştiu că urmează o perioadă extrem de agitată şi de intensă pentru dumnealor. Îndemn gălăţenii să vină şi să cumpere produsele de aici, din Piaţa Mare, aşa cum e cunoscută de gălăţeni, pentru că vor găsi produse de cea mai bună calitate”, a spus primarul Ionuţ Pucheanu.

 La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, i-a felicitat pe cei care au avut ideea organizării, pentru prima dată a Târgului de Toamnă acum 18 ani, dar şi pe cei care au continuat această frumoasă tradiţie. „Pentru că Galaţiul este un judeţ cu tradiţie în agricultură, pentru că avem unii dintre cei mai buni producători şi cei mai experimentaţi specialişti în agricultură din toate domeniile, începând de la legumicultură, piscicultură, cultură mare până la apicultură şi panificaţie, iar produsele de la Galaţi sunt competitive atât pe piaţa românească, cât şi pe piaţa internaţională, pentru că la ora actuală sunt foarte mulţi din afară care vor să simtă gustul adevărat, românesc, al produselor de Galaţi. Astăzi, aşa cum arată piaţa gălăţeană, arată foarte bine”, a continuat Costel Fotea.

 Directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţene, Valentin Huciu, i-a felicitat pe toţi producătorii şi fermierii prezenţi la Târg, i-a invitat pe gălăţeni să cumpere cu încredere orice produs şi s-a declarat bucuros „să ne aflăm astăzi aici împreună, să deschidem această zi frumoasă a sărbătorii toamnei la Galaţi”.

 Nu în ultimul rând, a avut un scurt discurs şi Floricel Dima, gălăţeanul secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, cel care a participat la absolut toate cele 18 ediţii ale Târgului de Toamnă de la Galaţi: „La unele dintre ele am participat în calitate de co-organizator, iar la ultimele, ca invitat din partea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale”. Floricel Dima a menţionat pe scurt toate măsurile de sprijinire a agriculturii care au fost implementate în ultimii ani şi care sunt pregătite pentru viitorul apropiat şi a afirmat că, din cei 21.500 de beneficiari ai programului de sprijin pentru tomate la nivel naţional, 4.500 sunt din judeţul Galaţi, ceea ce „ne situează pe locul trei la nivel naţional”.

Concluzia: veniţi în Piaţa Centrală în acest sfârşit de săptămână şi nu veţi regreta! Nu lipsesc legumele şi fructele de sezon, peştele, carnea şi preparatele din carne, pâinea şi prăjiturile, brânzeturile, gemurile, vinul, mierea de albine şi câte şi mai câte. Grătarele sfârâie, vinul este destul şi pentru toate gusturile, iar ambianţa sonoră este asigurată de Mioara Velicu, Constantin Bahrin şi Gelu Voicu, precum şi de artiştii Centrului Cultural „Dunărea de Jos” şi ai Şcolii de Arte.

(P)

Citit 6623 ori Ultima modificare Duminică, 29 Septembrie 2019 01:01