Predicţii privind evoluţia cursului de schimb

Predicţii privind evoluţia cursului de schimb

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Analiştii CFA România (organizaţia profesioniştilor în investiţii - n.r.) anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni, până la un curs de 4,8243 lei/euro, şi o rată medie anuală a inflaţiei de 4,03 la sută la sfârşitul lui septembrie.

"În ceea ce priveşte cursul de schimb EUR/RON, 80 la sută dintre participanţi anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală). Astfel valoarea medie a anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,7835, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,8243. Aproape 57 la sută dintre participaţii la sondaj anticipează o majorare a ratei inflaţiei, iar rata anticipată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni (septembrie 2020/septembrie 2019) a înregistrat o valoare medie de 4,03 la sută", se precizează într-un comunicat CFA România.

Investitorii remarcă înrăutăţirea percepţiei privind evoluţia mediului extern, anticipaţiile privind majorarea primei de risc a României şi percepţia de supraevaluare a preţurilor real estate în principalele oraşe din România.

Citit 786 ori Ultima modificare Duminică, 29 Septembrie 2019 13:49

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro