Controale şi amenzi la Combinat, în 2009

Controale şi amenzi la Combinat, în 2009
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Platforma siderurgică de la combinat a fost anul trecut, de mai multe, ori ţinta controalelor comisarilor de la Garda de Mediu. Potrivit declaraţiilor şefului acestei instituţii, administraţia combinatului a scos de mai multe ori din visterie sume importante de bani pentru că nu a respectat normele de mediu impuse de către autorităţile române.

Mai exact, Mihai Turcu (FOTO) a explicat faptul că din vară  şi până la sfârşitul anului trecut au fost făcute mai multe controale, unele dintre acestea fiind planificate, cu ţinte precise.

„În primul rând trebuie amintită amenda aplicată după alunecarea unui versant al Haldei de Zgură, care s-a prăbuşit în balta Mălina. În acest caz a fost aplicată o amendă de un miliard de lei vechi”.

„Un alt control, de această dată neplanificat, a vizat diverse depozite de deşeuri situate în locuri diferite pe platformă, fără să existe autorizaţii în acest sens. Pentru acest lucru amenda a fost de 500 de milioane de lei vechi”.

„Trebuie amintit şi controlul în care a fost descoperit în locul fostei uzine cocso-chimice un depozit de şlam de furnal. Şi de această dată, amenda aplicată a fost de un miliard de lei vechi”, a precizat Mihai Turcu, şeful Gărzii de Mediu locale.

În afară de sancţiunile despre care a vorbit Mihai Turcu, trebuie precizat şi că, în luna octombrie a anului trecut, ArcelorMittal Galaţi încasa o amendă de 50.000 de lei, după ce, în urma unui control, a fost descoperită o scurgere de var la una dintre benzile care transportă acest material.

Mai fusese aplicată o sancţiune de 100.000 de lei, în luna iulie, pentru că nu fuseseră realizate în totalitate şi la termen toate măsurile premergătoare încetării activităţii la halda de zgură, măsuri care sunt prevăzute expres în programul de conformare, anexă la autorizaţia integrată de mediu.

Rămâne de văzut  care vor fi rezultatele controalelor, planificate sau nu, pe care comisarii de la Gardă le vor face anul acesta.

Citit 738 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.