Sindicatul Solidaritatea ţine în şah CCM-ul combinatului

Sindicatul Solidaritatea ţine în şah CCM-ul combinatului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindicatul Solidaritatea de la ArcelorMittal aşteaptă încă o discuţie cu administraţia Combinatului înainte să decidă definitiv dacă va declanşa sau nu conflictul de interese, după cum a susţinut preşedintele grupării sindicale, Gheorghe Tiber. Acesta a precizat şi că, în acelaşi timp, se poartă o corespondenţă cu Direcţia de Muncă.

„Această corespondenţă poate degenera, pentru că sesizez o tendinţă a reprezentanţilor acestei instituţii de a interpreta anumite aspecte legate de actul adiţional la contractul colectiv de muncă în favoarea administraţiei ArcelorMittal Galaţi”, ne-a declarat Tiber.

Amintim faptul că sindicatul Solidaritatea de la combinatul siderurgic este singura grupare sindicală care s-a opus, în timpul negocierilor Contractului Colectiv de Muncă din acest an la oferta făcută de către patronat.

Aceasta presupunea acordarea unui bonus de 5 la sută din salariul anual în două tranşe, dar care consfinţea îngheţarea salariilor siderurgiştilor.

Sindicaliştii de la Solidaritatea au susţinut, după încheierea negocierilor, că există premisele declanşării unui conflict de interese, dar au evitat să înregistreze acest  conflict până acum.

Citit 782 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.