Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Consiliul Concurenţei a declanşat investigaţii pe piaţa gazelor şi pe cea de energie electrică, a declarat preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu. "Avem investigaţii în curs. Se referă la perioada actuală. Avem o investigaţie în care ne uităm la modul cum se tranzacţionează gazele în piaţă. Şi avem o investigaţie în lucru privind piaţa de echilibrare de electricitate", a spus Chiriţoiu, menţionând că unele sunt începute anul trecut, iar altele anul acesta.
Referitor la investigaţia pe gaze, el a menţionat că este vorba despre modul în care ele se tranzacţionează pe BRM şi pe OPCOM.
De asemenea, oficialul Consiliului Concurenţei a precizat că instituţia va finaliza în 2019 investigaţia pe leasing financiar şi operaţional, iar anul acesta sau la începutul anului viitor va trebui terminată investigaţia privind licitaţiile trucate la Romsilva.
Totodată, Chiriţoiu a arătat că autoritatea de concurenţă va finaliza în curând o investigaţie pe piaţa de colectare selectivă a deşeurilor. El a menţionat că este vorba despre o plângere împotriva primăriei din Ploieşti, dar "cum se va judeca la Ploieşti, se va judeca şi în alte locuri din ţară". Mai precis, există plângeri împotriva a 29 de primării din ţară, care ar restricţiona accesul pe piaţă al firmelor care colectează deşeuri.

Citit 861 ori Ultima modificare Luni, 14 Octombrie 2019 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.