Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Companiile cu datorii la bugetul de stat au avut timp până ieri, 30 octombrie, să depună cererea pentru accesarea facilităților fiscale prevăzute de OG 6/2019 - așa-numita amnistie fiscală. În caz contrar, ANAF le poate solicită insolvența. Ordonanţa prevede anularea tuturor dobânzilor și penalităților de întârziere la plată datorate pentru obligațiile bugetare principale la data de 31.12.2018; posibilitatea anulării a până la 50 la sută din obligațiile principale datorate la data de 31.12.2018, condiționată de achitarea a până la 15 la sută din obligațiile principale restante la data de 31.12.2018, de concluziile testului creditorului privat și de achitarea integrală a obligațiilor rămase de achitat anterior depunerii cererii; eșalonarea pe şapte ani a achitării obligațiilor principale, primul an putând fi un an de grație. Printre facilităţi se numără neînceperea sau suspendarea executărilor silite instituite de către ANAF, încă de la data depunerii notificării privind intenția de aplicare a OG 6, iar companiile care participă la achiziții publice nu pot fi excluse de la procedura de atribuire dacă au depus notificarea privind intenția de restructurare a obligațiilor bugetare.

Citit 1138 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Octombrie 2019 18:45

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro